YAŞAM
Giriş Tarihi : 24-10-2022 17:39

Akyazı Dişbudak Ormanlarında Dişbudak Zümrüt Kurdu Araştırması Yapıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Funda Oskay, Estonya Yaşam Bilimleri Üniversitesi'nden Prof.Dr. Rein Drenkhan ve Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Biyoloğu Gülçin Ekemen tarafından Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü Dişbudak ormanlarında Dişbudak Ağaçları için tehdit oluşturan, aynı zamanda ülkemiz bitki karantinası A1 listesinde yer alan Agrillus planipennis (Dişbudak Zümrüt Kurdu) varlığı olup olmadığı ile ilgili incelemelerde bulundu.

Akyazı Dişbudak Ormanlarında Dişbudak Zümrüt Kurdu Araştırması Yapıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Funda Oskay, Estonya Yaşam Bilimleri Üniversitesi'nden Prof.Dr. Rein Drenkhan ve Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Biyoloğu Gülçin Ekemen tarafından yapılan Dişbudak Ormanlarındaki incelemeye Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Necmettin Aşçi, Akyazı Orman İşletme Müdürü Erkan Kılıç, Akyazı Orman İşletme Şefi Mehmet Aydın ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bilim adamları tarafından dünyadaki özellikle dişbudak ormanları için çok tehlikeli bir orman zararlısı olduğu ifade edilen Agrillus planipennis (Dişbudak Zümrüt Kurdu), dişbudak ağacının kabuğuna yumurtalarını bırakmak suretiyle ağaçtaki su ve besin dengesini bozuyor ve kısa sürede kurumasına neden oluyor.

Akyazı Şefliğinde Dişbudak Ağaçlarını inceleyen ekip, Dişbudak Ağaçları için tehdit oluşturan, aynı zamanda ülkemiz bitki karantinası A1 listesinde yer alan Agrillus planipennis (Dişbudak Zümrüt Kurdu) varlığı olup olmadığı ile ilgili incelemelerde bulundu.

AdminAdmin