Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
İLÇE HABERLERİ

Akyazı’nın altyapısı için yoğun mesai

SASKİ, Akyazı’nın 8 mahallesini kapsayan altyapı projesi kapsamında bölgede 5 bin metrelik içme suyu hattını yeniliyor, 4 bin metrelik yeni atık su hattı kazandırıyor. 6 farklı noktada aynı anda yürütülen çalışmaların hemen ardından güzergahların güvenle hizmet verebilmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından asfalt çalışmaları başlatılacak.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Akyazı’nın altyapısı için yoğun mesai
Paylaş:

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Akyazı’nın içme suyu sorunlarını ortadan kaldıracak ve atık sularının güvenle taşıyacak projede çalışmalarını sürdürüyor.

 

Toplam uzunluğu 9 bin metre olan hat kapsamında Altındere Cumhuriyet, Altındere Gündoğan ve Altındere Osmanağa mahallelerine 4 bin metrelik atıksu hattı kazandırılıyor.

 

Altındere Osmanağa, Altındere Cumhuriyet, Altındere Gündoğan, Yağcılar ve Gazi Süleyman Paşa mahallelerinde ise 5 bin metrelik içme suyu hattı yenileniyor.

 

4 bin metrelik yeni kanalizasyon hattı

4 mahalleyi kapsayan yeni kanalizasyon hattı projesi ile Altındere Cumhuriyet, Altındere Gündoğan ve Altındere Osmanağa’nın atık suları güvenle arıtma tesisine taşınacak. Doğaya en sağlıklı haliyle deşarj edilecek atık sular ile suda geri dönüşüm sağlanacak.

 

5 bin metrelik içme suyu hattı ve abone bağlantıları yenileniyor

6 farklı noktada eş zamanlı yürütülen içme suyu hat yenileme çalışmaları kapsamında bölgede abone bağlantıları da yenileniyor. Güçlü dönüşüm ile yenilenen içme suyu hattı ve abone bağlantıları su kayıplarına geçit vermeyecek.

 

Altındere Osmanağa, Altındere Cumhuriyet, Altındere Gündoğan, Yağcılar ve Gazi Süleyman Paşa mahallelerini kapsayan 5 bin metrelik güçlü dönüşüm, basınç arızaları nedeniyle oluşan su kesintilerinin de önüne geçecek.

 

Muhtarlardan SASKİ’ye teşekkür

Altındere Gündoğan Mahalle Muhtarı Metin Yiğit, yürütülen çalışmaların bölge için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar sağ olsun bizleri yalnız bırakmadı. Akyazı’nın 6 bölgesinde hem içme suyu hem kanalizasyon hattı çalışması yapılıyor. Hizmetlerinden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a ve SASKİ ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“SASKİ ile iletişimiz çok iyi”

Harunusta Mahalle Muhtarı Halit Çakmak ise altyapı çalışmalarının Akyazı’nın geleceğine yatırım olduğunu belirterek, “SASKİ ile çok iyi bir iletişim kurduk. Taleplerimize hızlıca karşılık verildi. Şimdi projeler komşu mahallelerimize kadar uzanıyor. Bu gayretli çalışmayı takdirle karşılıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Akyazı’nın altyapısı için yoğun mesai

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Akyazı’da başlattığımız 9 bin metrelik proje ile bölgenin altyapı ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde çözüm oluyoruz. Suyun geleceği ve bölgenin nüfus artışı göz önünde bulundurularak ilerleyişini sürdürdüğümüz çalışmalarda kesintilerine çözüm olurken aynı zamanda atık suların doğaya karışmasının da önünü geçiyoruz.   Yoğun mesai harcadığımız projeyi hızla tamamlamak için ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışıyor”  ifadeleri kullanıldı.

 

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

İLÇE HABERLERİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');