TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 19-03-2024 01:59   Güncelleme : 19-03-2024 02:39

Alper Gezeravcı’dan ilham aldılar "Gezeravcı" isimli game jam oyunu yaptılar

Oyun ve Uygulama Akademisi tarafından #GameandAppJam etkinliğini düzenlendi.

Alper Gezeravcı’dan ilham aldılar

Oyun ekibi adına Cemre Su Öner yaptığı açıklamada;

Oyun ve Uygulama Akademisi tarafından düzenlenen 48 saatlik heyecan verici #GameandAppJam etkinliğini geride bıraktık.

Bu süreçte takım arkadaşlarım Taha Nezir KARAAĞAÇ  Ebru Binay ‘ Ahmet Tuna EKEN  ve Kerem Aslan URAL  ile birlikte "Gezeravcı" isimli game jam oyunumuzu geliştirdik.

Oyunumuzun ismi ve kahramanı için Türk astronomi tarihi açısından son derece önemli bir işe imza atarak ilk insanlı uzay misyonunu gerçekleştiren astronotumu Alper Gezeravcı’dan ilham aldık.    

Oyunumuzun Hikayesi: Gezeravcı, uzayda ekip arkadaşlarını kaybeden cesur bir astronotun insanlık için çok kritik bir görevi tek başına yerine getirme çabasını anlatan hikaye bazlı, 2.5D, platformer bir oyundur. Astronotumuzun görevi ise Dünya'nın zaman içinde yaşanılamaz hale gelen ikliminde bile dayanıklı bir bitki yetiştirmektir. Bu amaç için çeşitli gezegenlerden bitkiyi güçlendirecek kaynaklar toplaması ve zorlukları aşarak gelişmiş bitkiyle birlikte Dünya'ya geri dönmesi gerekmektedir. Fakat beklenmedik zorluklar kahramanımızın dönüşünü oldukça zorlaştıracaktır... Ekip arkadaşlarıma ve akademiye bu keyifli ve verimli etkinlik için ayrıca teşekkür etmek istiyorum dedi.

AdminAdmin