EKONOMİ
Giriş Tarihi : 04-11-2022 09:23

Altın fiyatları ne kadar oldu

Yoğun bir haftanın son gününe girilirken altın fiyatları gerileyen dolardan destek bularak yükselişe geçti. Fed'in ardından gram altın 995 TL'ye yükselse de yeniden 980 TL'nin altına gerilemişti. Bugün de 986 TL'den başladı.

Altın fiyatları ne kadar oldu

Fed'in 75 baz puan faiz artırımının yanında sıkılaştırmaya devam mesajlarıyla dolar güç kazanırken, altın fiyatları geriliyor. Gram altın dün Fed kararının ardından 995 TL'ye kadar çıksa da Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarıyla yeniden gerileyerek 980 TL'ye kadar indi.

Ancak daha sonra gerileyen dolar yönünü aşağıya çevirince altın fiyatları değer kazanmaya başladı. 

 

Fed, politika faizini 75 baz puan artırdı ve bu faiz artışının yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmak için gerekli olduğuna açıkladı. Yüksek faiz döngüsünün sona erebileceğini söyleyen Powell, bunun için verileri görmek gerektiğini söyledi.

Gram altın dün kararın ardından 995 TL'ye kadar çıksa da Powell'ın açıklamalarıya 980 TL'ye kadar gerilemişti. Haftanın son günü olan bugüne girerken doların küresel para birimleri karşısında değer kaybetmesi altın fiyatlarına destek oluyor. 

Gram altın bugün 986 TL'den başladı.

 

Çeyrek altın 1.638 TL'den başladı. 

 

Cumhuriyet altını 6.534 TL'den başladı.

 

 

Yarım altın 3.279 TL'den alıcı buluyor. 

 

ONS altın yüzde 1,16 yükselişle 1.649 dolardan işlem görüyor.

Fed Başkanı Powell'ın "Önümüzdeki faiz artışlarına karar vermek için verileri izleyeceğiz" açıklamasıyla altın yatırımcılar bugün açıklanacak ABD işsizlik ve tarım dışı istihdam verilerine kilitlendi.

AdminAdmin