EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-11-2022 09:40

Altın fiyatları ne kadar oldu

Zayıflayan dolardan güç bulan altın fiyatlarında tepki yükselişleri gözleniyor. Gram altın geçtiğimiz hafta 1 yılın zirvesini görmüş ve daha sonra gerilemişti.

Altın fiyatları ne kadar oldu

 

Altın fiyatları ABD'de açıklanan enflasyon rakamlarının beklentinin üstünde düşmesinin ardından bu hafta sert yükseldi. Perşembe gününden itibaren yükselişe geçen ons altın 7 ay sonra en büyük haftalık yükselişini gösterirken, gram altın yılın zirvesine çıkmıştı. 

Ancak bugün rüzgar tersine döndü... Fed Cleveland Başkanı "Önümüzdeki aydan itibaren Fed'in faiz artışlarında yavaşlama görebiliriz" açıklamasını yaptı. Bu da doları zayıflatırken, altın fiyatlarını destekledi.

 

Merkez bankalarının enflasyon ve küçülme endişeleriyle agresif faiz artışlarına yönelmesi ile yükselen dolar ve alternatif getiriler altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmuştu.

Fed'in bölge başkanlarından gelen destekleyici açıklamalar altın fiyatlarını yükseltiyor. İçerde gözler Perşembe günü TCMB'nin açıklayacağı faiz kararında olacak. TCMB'nin politika faizini yüzde 9'a indirmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta 1 yılın zirvesini gören gram altın salı gününe 1.045 TL'den başlıyor.

 

Çeyrek altın 1.733 TL

 

Cumhuriyet altını 6.913 TL

 

 

Yarım altın 3.469 TL

 

ONS altın 1.742 dolar

AdminAdmin