Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
SAĞLIK

Alzheimer hastalığının önlenmesinde beslenme ve sağlıklı yaşamın önemi konuşulacak

Büyükşehir Belediyesi, Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla önemli bir konferans düzenliyor. 23 Eylül Salı günü saat 14.00’te Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşecek programda Prof. Dr. Yeşim Güzey Aras ile Dil ve Konuşma Terapisti Emrah Karacaoğlu, Alzheimer’in önlenmesinde beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemini anlatacak.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Alzheimer hastalığının önlenmesinde beslenme ve sağlıklı yaşamın önemi konuşulacak
Paylaş:

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığına katkı sağlayacak etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. YADEM marifeti ile Alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Alzheimer Kader Değil, Önlenebilir Bir Hastalıktır” başlıklı konferans düzenlenecek.

 

Önlenebilir bir hastalık

23 Eylül Salı günü saat 14.00’te Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda alanında uzman isimler vatandaşlarla buluşacak. Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Prof. Dr. Yeşim Güzey Aras ile Dil ve Konuşma Terapisti Emrah Karacaoğlu, Alzheimer’in erken teşhis, beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla önlenebilir bir hastalık olduğuna dair önemli bilgiler paylaşacak.

 

Dikkat edilmesi gereken noktalar ele alınacak

Konferansta, özellikle yaşlı bireylerde sıkça görülen bu hastalıkla mücadelede ailelerin ve bireylerin dikkat etmesi gereken noktalar ele alınacak. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve zihinsel aktivitelerin hastalığın önlenmesindeki etkileri katılımcılara aktarılacak.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SAĞLIK Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');