SPOR
Giriş Tarihi : 17-06-2023 11:36

Anadolu Güneşi 58 Yaşında

17 Haziran 1965 tarihinde kurularak Türk futboluna ismini duyuran Sakaryaspor, yeniden Süper Lig’e geri dönmek ümidi ile bugün 58 yaşına girdi.

Anadolu Güneşi 58 Yaşında

 

Türk futbolunun mihenk taşlarından olan ve yetiştirdiği yıldızlarla adını Türkiye’ye altın harflerle yazdıran Sakaryaspor 58 yaşına girdi. Süper Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşmenin eşiğine kadar gelen yeşil siyahlılar zor günleri büyük ölçüde geride bırakarak uzun bir aradan 1.Lig’de mücadelesine devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig’in kapısından dönen yeşil siyahlılar geleceğe umutla bakıyor.


ONUR VE GURURLA
17 Haziran 1965 tarihinde kurularak Türk futboluna ismini duyuran Sakaryaspor, bugün kuruluşunun 58. yıldönümünü kutluyor. Federasyon Kupasını kazanan, Avrupa kupasında mücadele ederek gururumuz olan, teknik direktöründen futbolcusuna kadar Türk futboluna sayısız yıldız yetiştiren Sakaryasporumuz yarım asrı geride bıraktı.

YARA ALDIK
Sakaryaspor, 1999-2000 sezonunda şehri ciddi şekilde etkileyen Marmara Depremi yüzünden 2. Lig maçlarına çıkamamıştı. 7 Eylül 2002 tarihinde ise takımı Sivasspor deplasmanına götüren otobüs, kaza yapmış yürekleri dağlayan bu elim kazada, Sakaryaspor kafilesinde bulunan Yardımcı Antrenör Aykut Yiğit, Fırat Öndil ,Masör Cüneyt Çukur, Malzemeci Fevzi Erginoğlu ve Şoför Selami Uludağ'ı kaybettik.

 

3 KULÜP BİRLEŞTİ
1965’de Dönemin gençlik ve spor bakanlığının, oluşturmak istediği Türkiye II. Milli Futbol Ligi projesi ve bunun ile ilgili olarak şehrin önde gelenlerinin girişim yapmasını talep etmesi, kuruluşun mihenk taşıdır. Ethem Boran'ın çalışmalara liderlik etmesi ile kuruluş süreci hızlanmış, İdman Yurdu, Ada Gençlik, Gençler Birliği ve Güneşspor bünyesinden gelen 20 kişilik kurucu listesi, Sakaryaspor kulübünün kuruluş dilekçesini 17 Haziran 1965 yılında ilgili kurumlara sunarak, büyük fedakarlıklarla efsane'nin hikayesini yazmaya başlamışlardır.

 

TÜRKİYE KUPASI  1987 - 1988
1. Lig’den henüz gelmiştik, küme düşme potasından 6 puan uzaklıktaydık, yerimiz 11’incilik, puanımız 51, averajımız -13’tü. Federasyon Kupası’nı kazanmamız bu performansımızla bizi bu listeye dahil edemezdi ama biz diğer takımların hepsinden daha büyük bir başarıyla o kupayı müzemize götürdük. “Kuralar çekildi, bize Fenerbahçe çıktı. ‘Eyvah’ dedik” diyor Oğuz Çetin. “Ama ilk maçta onları 5-1 yendik. Ardından çeyrek final kuraları çekildi, bu sefer Beşiktaş’la eşleştik. Yine ‘Eyvah’ diye hayıflandık ama onları da ilk maçta 4-0 yenmeyi başardık.” Yarı final ilk maçında Zonguldakspor’a 5 gol atarak finale çıktık, finalde ise Samsunspor engelini aşıp kupayı kaldırdık. Bu, Sakaryaspor’umuzun tek Federasyon Kupası oldu. Bunun yanı sıra 1 kere çeyrek final 2 kere yarı final oynadık

AdminAdmin