EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-12-2022 12:30

Artan kasko maliyetlerine iyi gelecek öneriler

Pandemi ve ardından global çapta yaşanan gelişmeler, döviz kurundaki dalgalanmalar, yedek parça ve işçilik maliyetlerini artırdı. Bu durum kasko maaliyetlerinin geçen yıla göre artmasını beraberinde getirdi. Araç sahiplerinin alacakları minik önlemlerle artan kasko maaliyetleri karşısında bütçe ve ihtiyaçlarına özel çözümler bulabileceklerini belirten Generali Sigorta CEO'su ve Genel Müdürü Sylvain Ducros, son yıllarda araç sahipleri arasında çok konuşulan konulardan biri olan modüler kasko sigortaları hakkında bilgilerin yanı sıra bütçeleri hafifletecek öneriler paylaştı.

Artan kasko maliyetlerine iyi gelecek öneriler

Milyonlarca sürücünün kasko sigortası yok

“Kara Taşıtları Sigortası” veya kısa adıyla kasko sigortasının; bir aracın kaza yapması, yanması, kötü niyetli hareket, çalınması ya da çalınma girişimi gibi çok sayıda riske karşı koruma sağladığını belirten Sylvain Ducros: "Araçlarda meydana gelen ufak hasarlar dahi kasko yaptırmaktan daha pahalıya mal olabiliyor. Özellikle araç sayısının yoğun olduğu bölgelerdeki aktif kaza riskini de göz önünde bulundurduğumuz takdirde, kasko sigortası yaptırmanın önemi bir kez daha anlaşılıyor. Son dönemlerde kasko sigortalarına gelen zamlar sebebiyle milyonlarca araç sahibi kasko sigortası olmadan yola çıkıyor. Ancak bu olumsuz tabloyu tersine çevirecek çözümler mevcut" dedi. 

Her bütçeye ve beklentiye uygun

Her türlü riske karşı araç sahiplerini güvence altına alan kasko sigortasının, günümüzde en çok talep gören sigorta türleri arasında yer aldığını ifade eden Sylvain Ducros: "Modüler kasko sigorta ürünleri ise günümüzde bütçe ve müşteri ihtiyaçlarına göre şekillenen özel poliçeler oluşturabilme imkanının yanı sıra hızlı ve zahmetsizce sigorta alma deneyimi sunuyor. Modüler sigorta ürünleri, sunduğu teminat paketlerinin yanı sıra sigortalıya ekstra indirim opsiyonları da sağlıyor" dedi.

Her teminat kasko fiyatını yükseltiyor

Araç sahiplerinin istediği sigorta türünün teminatları arasından seçim yapmalarının da kasko sigorta primini düşüreceğini aktaran Sylvain Ducros: "Çünkü, sigorta poliçesine dahil edilen her bir teminat kaskonuzun fiyatını yükseltiyor. Bu durum araç sahiplerine bütçelerini aşan ödemeleri beraberinde getiriyor. Bu duruma dur demek mümkün. Örneğin modüler sigortacılık ürünlerinden biri olan modüler kasko, esnek yapısı ile araç sahibinin kendi kasko kapsamını belirlemesine olanak tanırken, ihtiyaç dahilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. Diğer bir deyişle, modüler kasko sayesinde araç sürücüleri istedikleri özellikleri seçerek kasko poliçelerini kendileri oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Hasarsızlık koruma teminatını kaskonuza dahil edin

Hasarsızlık koruma teminatının kaskoya dahil edilerek veya muafiyetli kasko tercih edilerek kasko priminin önemli oranda düşürebileceğini de aktaran Sylvain Ducros, artık kasko sigortalarının müşterilerin ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirilebileceğini belirtti.

2 yeni kasko ürünü araç sahipleriyle buluştu

Generali Sigorta'nın modülerlik opsiyonu ile araç sahiplerini buluşturduğu "Benim Kaskom" sigortasının ardından 2 yeni kasko ürünüyle daha araç sahiplerine yepyeni bir sigortacılık deneyimi vaat ettiğini belirten Sylvain Ducros, "Araç masraflarının arttığı bu dönemde müşterilerin ihtiyaçlarına yeni alternatifler sunuyoruz. Generali Sigorta, mevcut kasko ürünü olan “Benim Kaskom”u teminatları ihtiyaca göre şekillenebilen bir kasko ürünü olarak yenilerken, aynı zamanda araç sahiplerini ana risklerden koruyan yeni ekonomik kasko ürünü "Benim Uygun Kaskom" ve yeni pert kasko ürünü "Aracım Güvende Kaskom" ile müşterilerine, bütçeye ve ihtiyaca özel kasko poliçesi oluşturabilme imkanı sağlıyor. Araç sahiplerinin web sitemizi ve acentelerimizi ziyaret ederek  bütçelerine iyi gelecek uygun ürünleri incelemeleri mümkün" dedi.

AdminAdmin