EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-06-2023 19:36

Askon Toplantısında İstihdama İlişkin Veriler Paylaşıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) üyeleri, İşkur İl Müdürü Tekin Kaya ve SGK il Müdürü Erhan Çavuş’u dernek binalarında ağırlayarak, Sakarya’nın istihdamı ve güncel teşvikler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldular.

Askon Toplantısında İstihdama İlişkin Veriler Paylaşıldı

 İŞKUR destekleri ile SGK prim teşviklerinin devam ettiği ve sigorta borç yapılandırmasında son başvuru tarihinin 30 Haziran 2023 olduğu hatırlatıldı. İşverenlerden İŞKUR’ a yılın ilk 5 ayında 21 bin işgücü talebinin iletildiği ve 12 bin iş arayışında Kurum aracılığı ile işe yerleştirildiği ifade edildi.

ASKON Şube Başkanı Engin TUMBAZ, İlimizin istihdamının özellikle son 3 yılda çok ciddi bir yükseliş içerisine girdiği ve devam eden yatırımlarla bu yükselişin artarak devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.

SİGORTALI PRİM TEŞVİKLERİ VE UZATILAN PRİM BORÇ YAPILANDIRMASI DEVAM EDİYOR…

SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, SGK sigorta prim teşvikleri hakkında işverenleri bilgilendirerek, sigortalı çalışanlar ile gençlere ve kadınlara iş imkânlarının artırılması amacıyla teşviklerin devam ettiğini ve istihdamını artıran işverenler için teşviklerin işgücü maliyetlerini azaltmada çok avantaj sağladığını belirtti. Güncel konulardan Emeklilik de Yaşa Takılanlarla ve sigorta prim borçlarının yapılandırması hakkında da bilgi paylaşımında bulunan İl Müdürü ÇAVUŞ “İlimizde EYT kapsamında emeklilik için başvuran yaklaşık 32 bin sigortalımızın 31 bininin emeklilik işlemleri tamamlanmıştır. Kalan kısmın işlemleri, farklı sigorta kolları nedeniyle hizmetlerin birleştirilmesi gerektiğinden işlemleri devam etmektedir. Dolayısıyla, ay sonuna kadar da bütün başvuruların işlemlerini tamamlamak istiyoruz. Ayrıca, bilindiği üzere sigorta prim borcu olanların borç yapılandırma işlemleri Haziran 2023 ayı sonuna kadar uzatılmıştır. Vatandaşlarımızı uzatılan borç yapılandırmasının avantajlarından yararlanmaya bekliyoruz” hatırlatmasında bulundu.

İŞVERENLERİMİZ, İLK 5 AYDA 21 BİN AÇIK İŞGÜCÜ TALEBİNDE BULUNDU.

Sakarya’nın istihdamı ve İŞKUR destekleri hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA; “İşverenlerimizden önceki yıllara nazaran artan oranda işgücü talebi almaktayız. 2023 yılın ilk 5 ayında işverenlerimizden Kurumumuza 21 bin kişilik açık işgücü talebi intikal etmiştir. Yine bu süre zarfında 12 bin iş arayan vatandaşımızda işe yerleştirilmiştir. Ancak, işverenlerimizin artan işgücü ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığımız bir gerçektir. Vasıflı veya vasıfsız, hemen hemen her alan ve sektörde her ay yaklaşık 4 bin işgücü ilanı yayınlamaktayız. İşgücü ihtiyacının hızlı karşılanması için işverenlerimizi iş arayanlarla Kurumumuzda buluşturuyoruz. Ayrıca, daha fazla iş arayana ulaşabilmek içinde çağrı merkezi gibi hizmet vermeye başladık. Diğer taraftan, şartları değiştirilen İŞKUR destekleri de devam etmektedir” ifadesinde bulundu.

DEVAM EDEN YATIRIMLAR İSTİHDAMDAKİ YÜKSELİŞİN DEVAM EDECEĞİNİ GÖSTERİYOR

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Şube Başkanı TUMBAZ “2023 yılının ilk 3 ayındaki yeni kurulan şirket sayıları Nisan ayında da artışını sürdürdü. Ticaret ve Sanayi Odamızın verilerine göre geçen yılın ilk 4 ayında yeni kurulan şirket sayısı 337 olurken 2023 yılının ilk 4 ayında % 9 luk artışla 367 olarak gerçekleşmiş bulunmaktadır. Diğer taraftan, 6 OSB’deki istihdam sayımız % 84 doluluk oranı ile 28 bin kişiye ulaşmıştır. Sigortalı sayısının 2020 yılında 205 bin kişiden 2023 yılında 280 bin kişiye ulaşması ve devam eden yatırımlar istihdamdaki yükselişin devam edeceğini gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

AdminAdmin