EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-09-2022 12:22   Güncelleme : 25-09-2022 12:24

Aydın Gürdamar Ortaokulu AB projesinde İtalya ve İspanya’dan eğitimcileri şehrimizde ağırladı.

Avrupa Okul Ağı Erasmus+ kapsamında Aydın Gürdamar Ortaokulunun katılımcı olarak yer aldığı "Curiosities killed the cat; let's compare our cultures and learn more about them" isimli projenin 2. Hareketliliği Sakarya’da gerçekleştirildi.

Aydın Gürdamar Ortaokulu AB projesinde İtalya ve İspanya’dan eğitimcileri şehrimizde ağırladı.

 

Projenin İtalyan ortağı Istituto Comprensivo W.A. Mozart ve İspanyol ortağı Secció De L'ies San Vicente A Agost okullarının ekipleri şehrimizi ziyaret ettiler.

 

Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan proje ekipleri 19-23 Eylül 2022 tarihleri arasında Aydın Gürdamar Ortaokulunda gerçekleştirilen programda öğrencilerimizle bir araya gelerek resim, sanat, tasarım, müzik, dil etkileşimi vb. alanlarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

 

İtalya ve İspanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenler şehrimizin tarihi ve kültürel yönden öne çıkan mekanlarını da ziyaret ederek Sakarya’yı yakından tanıma fırsatı buldular. Yabancı misafirlerimiz proje çalışmaları kapsamında; Dünya’nın sayılı longozlarından olan Acarlar Longozunu, Çark Deresi, Şehir Merkezi, Tarihi Uzun Çarşı, Taraklı ve Sapanca ilçelerimizi gezdiler. Yabancı misafirler şehrimizin güzelliklerine hayran kaldılar.

 

Projenin 2. Hareketliliğine ev sahipliği yapan Aydın Gürdamar Ortaokulu müdürü Mesut Topal proje ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede; ”2021 Eylül ayında başlattığımız Erasmus+ projesinin ilk hareketliliğini geçen yıl İtalya’nın Roma şehrinde gerçekleştirmiştik. Şimdi de 2. Hareketliliğini ülkemizde gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında 19-23 Eylül tarihleri arasında misafirlerimizi, kültürümüzün gereği olarak okulumuzda ve şehrimizde en iyi şekilde ağırladık. Hafta boyunca okulumuzda yapılan etkinliklerde yabancı misafirlerimizin öğrencilerimizle bir araya gelerek dil ve kültür yönünden etkileşimde bulunmalarını sağladık. Aynı zamanda şehrimizin tarihi ve kültürel yönden öne çıkan yerlerini gezdirerek yabancı misafirlerimize Sakarya’yı tanıtma fırsatı bulduk. Okul olarak bu projede yer aldığımız, okulumuzun, şehrimizin ve ülkemizin uluslararası alanda tanıtımına katkı sağladığımız için mutlu ve gururluyuz. Süreç içerisinde bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin