GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-04-2023 18:55   Güncelleme : 09-04-2023 20:52

Bakan Murat Kurum, "İnşallah sağlam güvenli konutlarımızı bitireceğiz"

"Dünyanın neresine giderseniz gidin, böyle bir afet karşısında, afetin üzerinden 63 gün geçmesine rağmen, 11 ilimizde bugün itibarıyla tam 85 bin konutu başlatan başka bir ülke bulamazsınız, başka bir lider göremezsiniz. Bu, büyük Türkiye'nin gücüdür ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğidir, vizyonudur" "Mayıs sonu itibarıyla 319 bin konutumuzun inşa sürecini başlatacağız ve daha önceki depremlerde olduğu gibi bir yıl içerisinde afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin konutumuzu tamamlayarak, inşallah sağlam güvenli konutlarımızı bitireceğiz"

Bakan Murat Kurum,

İSTANBUL (AA) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, böyle bir afet karşısında, afetin üzerinden 63 gün geçmesine rağmen, 11 ilimizde bugün itibarıyla tam 85 bin konutu başlatan başka bir ülke bulamazsınız, başka bir lider göremezsiniz. Bu, büyük Türkiye'nin gücüdür ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğidir, vizyonudur." dedi.

Pendik'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Bakan Kurum, yaşanan depremler nedeniyle zor günlerden geçildiğini, bu zorluğa rağmen devletin ve milletin bir olduğunu söyledi.

Bir an olsun deprem bölgesinden ayrılmadıklarını ve hiçbir vatandaşı açta ve açıkta bırakmadıklarını dile getiren Kurum, 2020 yılında Elazığ ve Malatya'yı etkileyen depremin ardından bir yıl içerisinde depremzedelere konutları yapma sözünü tuttuklarını belirtti.

İzmir depreminde de yine afetzedelerin yanında olduklarını, İzmirlilere yeni konutlarını teslim ettiklerini aktaran Kurum, Kastamonu, Bartın, Trabzon ve Rize'deki sellerin ardında da buralarda vatandaşın yanında olduklarını ve verdikleri sözleri bir bir tuttuklarını anlattı.

Bakan Kurum, daha sonra tarihinde görülmemiş yangınların yaşandığı Antalya ve Muğla'da da hızlı bir şekilde bütün köylerde ve ilçelerde vatandaşlarla bir ve beraber olduklarını, hızlı şekilde eserler ürettiklerini kaydetti.

- "İnşallah sağlam güvenli konutlarımızı bitireceğiz"

Eser siyaseti yaptıklarını ve yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bu anlayışla çalıştıklarını aktaran Kurum, şöyle devam etti:

"Bedenimiz burada olsa da kalbimiz Hatay'da, ruhumuz Kahramanmaraş'ta, aklımız Adıyaman'da fikrimiz Malatya'da. Dünyanın neresine giderseniz gidin, böyle bir afet karşısında, afetin üzerinden 63 gün geçmesine rağmen, 11 ilimizde bugün itibarıyla tam 85 bin konutu başlatan başka bir ülke bulamazsınız, başka bir lider göremezsiniz. Bu, büyük Türkiye'nin gücüdür ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğidir, vizyonudur. İnşallah vatandaşlarımıza sözlerimiz var. Mayıs sonu itibarıyla 319 bin konutumuzun inşa sürecini başlatacağız ve daha önceki depremlerde olduğu gibi bir yıl içerisinde afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Toplamda 650 bin konutumuzu tamamlayarak, inşallah sağlam güvenli konutlarımızı bitireceğiz. Önümüzdeki yıl, ramazan ayında, bayramda onların misafiri olacağız, çaylarını içeceğiz, dualarını alacağız ve inşallah 11 ilimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız."

Güçlü irade, eser ve hizmet siyasetinin öncüsü olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pendik'te bu kez 168 eserin açılışını yapmak için bir araya geldiklerini kaydeden Kurum, kentsel dönüşümden sosyal konut projelerine, millet bahçelerinden yeşil alanların artırılmasına kadar birçok hizmeti, daha iyi bir şehir ve gelecek sunabilmek adına yaptıklarını ifade etti.

"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözünü hatırlatan Kurum, "Bizim aynamız hep eser oldu. Hep milletimize hizmet etmek oldu ve bu anlayışla çalıştık. İşte Pendik'te Millet Bahçemizi bitirdik, sizlere teslim ettik. Millet Bahçemizi beğendiniz mi? Şimdi de inşallah, nisan ayının sonunda fethin 570. yıl dönümünde, Sultan Fatih'in şehrinde Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız ve orada büyük bir coşkuyla 14 Mayıs'ı kutlayacağız. Yeni yüzyılı kutlayacağız." diye konuştu.

- İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları

Bakan Kurum, 21 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, 100 yılda yapılacak işleri yaptıklarını, muhalefetin ise hiçbir şekilde taş üstüne taş koymadığını ve bir çivi bile çakmadığını söyledi.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının bu şehirlerin ihtiyaçlarına yönelik hizmet çalışmaları yapmadığını dile getiren Kurum, 2013 yılında bedeli ne olursa olsun bu kentleri dönüştürecekleri yönünde millete söz verdiklerini, İstanbul'un 963 mahallesine hizmet götürdüklerini, 650 bin konutun dönüşümünü tamamladıklarını, şu an sahada 90 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini bildirdi.

Kadim şehir İstanbul'un her bir karışında gece gündüz demeden hizmet verdiklerinin altını çizen Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal konut dedik, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini açıkladık. Hamdolsun 5 milyonu aşkın vatandaşımız başvurdu. Dediler ki 'Siz bu projeleri yapamazsınız. Siz afette yıkılan konutları yapamazsınız.' Bakın depremin üzerinden 63 gün geçmesine rağmen biz 78 bin konutumuzun sözleşmesini yaptık. TOKİ ile 20 yılda 1 milyon 180 bin konutumuzu yaptık. İnşallah ayın 13'ünde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Malatya'mızda 100 bininci konutumuzun sözleşmesini imzalayacağız. Onlara diyoruz ki Pendik'ten, 20 yıldır bu ülke için, bu ülkenin geleceği için, bu ülkenin çocukları için, bu ülkenin gençleri için okullardan hastanelere kadar, millet bahçelerinden yine stadyumlara kadar şehirlerimiz için, vatandaşımız için 20 yıldır 100 yılda yapılacak işleri nasıl yaptıysak, afet konutlarını da yapacağız, bu deprem konutlarını da yapacağız. Diyorlar ki 'Bu işlerin teminatı, garantisi kimdir?' Onlara diyoruz ki 'Bu işlerin teminatı da garantisi de liderimiz, genel başkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."

- "Türkiye Yüzyılı için aşkla, azimle, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz."

İstanbul'u dirençli hale getireceklerini vurgulayan Kurum, Pendik'te Orta ve Dumlupınar mahallelerinde kentsel dönüşüm projeleri olduğunu, 143 bin metrekarelik alanda bu projeyi hayata geçireceklerini, iki etapta 1747 konutu ve 280 dükkanın ihalesini önümüzdeki hafta yapacaklarınızı, buradaki konutları da 16 ay sonra Pendiklilere teslim etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bakan Kurum, hiçbir zaman milletin karşısına boş vaatlerle çıkmadıklarını vurgulayarak, "Buradan Cumhurbaşkanımıza söz veriyoruz. 14 Mayıs'ta Pendik'imizde, İstanbul'umuzda kardeşlerimizden, sizlerden, aziz milletimizden alacağımız büyük destekle Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yeni bir destan yazacağız. Ve yine söz veriyoruz; herkesin İstanbul'u için, hepimizin, İstanbul'u için, eserlerin İstanbul'u için, Türkiye Yüzyılı için aşkla, azimle, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

AdminAdmin