SPOR
Giriş Tarihi : 12-10-2023 12:39

BAL'da kaç takım düşecek, kaç takım çıkacak ?

Bölgesel Amatör Lig'de 2023-2024 sezonu bu hafta sonu oynanacak olan maçlarla başlayacak. 3.Grup'ta yer alacak temsilcilerimizin geçtiğimiz hafta maç fikstürü çekilmişti resmi maç programı ise TFF tarafından dün açıklandı. Buna göre temsilcilerimizden Karasuspor pazar günü Mustafa Kemalpaşaspor'u evinde ağırlayacak.  Bir diğer temsilcimiz Hendekspor deplasmanda Nilüfer Belediyespor'a konuk olurken Kalaycıspor ise Doğugücü ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Tüm maçlar saat 14:00'de başlayacak

BAL'da kaç takım düşecek, kaç takım çıkacak ?

STATÜ AÇIKLANDI

Türkiye Futbol Federasyonu, Bölgesel Amatör Lig’de 2023-2024 sezonunda uygulanacak statüyü resmi sitesinden açıkladı. Bu sezon uzun yıllardır uygulanana 3.Lig’e yükselmek için play-off uygulamasından vazgeçildi. Buna göre bu sezon Bölgesel Lig’in ilk yıllarında olduğu gibi 12 grup birincisi takım doğrudan TFF 3.Lig’e yükselecek. Gruplarından son iki sırayı alan takım ise kendi yerel liglerine düşecek.

BARAJ OYNANACAK

BAL’da 3 Takımla temsil eden Sakarya temsilcileri ve Süper Amatör Lig ekipleri içinde bu sezon öncesinde iyi haber geldi. Geçtiğimiz sezon uygulanamayan Baraj maçı uygulaması bu sezon yeniden devreye alındı. Buna göre Üç temsilcimizden hiç birinin 3.Lig’é çıkamaması durumunda Sakarya takımları arasında ilk sırada yer alan takım ligde kalırken üçüncü olan takım Süper Amatör Küme’ye düşecek. Üç takımdan ikinci sırada yer alan takım ise Süper Amatör Play-off ikincisi ile baraj maçı oynayacak. Kazanan takım BAL’da mücadele edecek.

Sakarya temsilcilerinden ikisininde son iki sırada yer alması durumunda ise Baraj maçı oynamadan Süper Amatör Lig’den iki doğrudan BAL’a yükselecek.

AdminAdmin