EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-12-2022 14:25

Başarılı öğrencilere burs desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından başarılı öğrencilere yönelik destek ödemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre, sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelerin devlet okullarında okuyan ve dereceye giren öğrenciler ile dünya sıralamasında ilk 500'e giren üniversite öğrencilerine destek verileceğini açıkladı. İşte KYK burs miktarının da açıklandığı "Başarı Teşvik Programı" ile ilgili tüm detaylar...

Başarılı öğrencilere burs desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının bir bölümünde gençlere yönelik desteklere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı öğrenciler için müjdeli haberi verdi.

DEVLET OKULUNDA OKUYAN ÖĞRENCİYE DESTEK

"Başarı Teşvik Programı"nın detaylarını açıklayan Erdoğan, sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelere mensup devlet okullarında okuyan, dereceye giren öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar destek verileceğini söyledi.

YÜKSEK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE ASGARİ ÜCRET

Erdoğan ayrıca, yüksek öğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar yani 5 bin 500 lira destek verileceği müjdesini de verdi.

İLK 500'E BAŞARI ÖDEMESİ

Erdoğan, "YÖK'ün belirlediği dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkını kazanan öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı desteklerini sağlayacağız" dedi.

1,5 MİLYARLIK BÜTÇE

Öğrenciler için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor, sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacaklarını vurgulayan Erdoğan, bu program için 1,5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını söyledi.

KYK BURSLARI ARTIRILDI

Yükseköğrenim öğrencilerinin burs ve kredi miktarlarının da arttığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

KYK BURSU: 1.250 TL

"Son müjdemizi de üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını hatırlayın göreve geldiğimizde 45 liracık veriyorlardı. Bu yıl itibariyle lisansta 850 lira idi. Şimdi bunu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2550 liraya yükseltmiştik.

YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERE: 1.800 TL

Yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını aylık 750 liradan 1800 liraya çıkardık, hamdolsun bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayısına ulaştık.

YÜKSEK LİSANS: 2.500 TL, DOKTORA: 3.750 TL

Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamı açıklıyorum; lisans öğrencilerinde 1250 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2500 liraya, doktora öğrencileri için 3750 liraya çıkartıyoruz."

AdminAdmin