SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2022 15:38   Güncelleme : 01-11-2022 15:52

Başkan Tever ''Sakarya’mızda Köy Yaşam Merkezleri Sayısı 91 Oldu''

Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında bugün yapılan “Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Başkan Tever ''Sakarya’mızda Köy Yaşam Merkezleri Sayısı 91 Oldu''

Sakarya Ak Parti İl Başkanı Yunus Tever yaptığı açıklamada;

Kırsal mahallelerimizin kalbi Köy Yaşam Merkezlerinde atıyor. Sakarya’mızda sayısı 91’e ulaşan Köy Yaşam Merkezlerinde artık tarım teknolojileri, bahçecilik, ormancılık, gıda ve hayvancılık alanlarında da yeterlilik kursları açılarak uzmanlar tarafından eğitimler verilecek.

Düzenlenecek kursların yanı sıra köy/mahalle okulu uygulama bahçesi ve arazilerinde Tarım ve Orman bakanlığımızın desteğiyle üretim yapılabilecek ve bu üretimden elde edilen gelirler yine bu merkezlerin ihtiyaçları için il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince kullanılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında bugün yapılan “Köy Yaşam Merkezleri İş Birliği Protokolü” ile kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımız tarım/hayvancılık alanındaki kişisel eğitimlerini geliştirmiş olacak. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum.

Video da kullanılan müzik, Serdivan Zübeyde Hanım Ortaokulumuz tarafından seslendirilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığımız da bu çalışmayı Türkiye genelinde Köy Yaşam Merkezleri projesinin müziği olarak seçmiştir. Bu başarı için de okulumuzun hocalarını ve öğrencilerimizi kutluyorum.

AdminAdmin