EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-06-2023 17:29   Güncelleme : 14-06-2023 18:29

Başkan Yüce: “Şehrimiz için tüm sektör temsilcileriyle işbirliği halindeyiz”

Başkan Yüce, Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Sakarya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Programda konuşan Başkan Yüce, “Sakarya’mızın ve ülkemizin iktisadi kalkınmasında iş birliği içerisinde çalışmak bizler için çok önemli ve kıymetli. Bugün devasa projelerimize baktığımızda iş birliğinin vermiş olduğu gücü, kuvveti, faydayı görmemek elde değil. Türkiye Yüzyılında; üretim, ihracat ve istihdam çerçevelerinde Sakarya olarak biz de varız” ifadelerini kullandı.

Başkan Yüce: “Şehrimiz için tüm sektör temsilcileriyle işbirliği halindeyiz”

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Sakarya Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda katıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen genel kurula AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş, Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, Pamukova Belediye Başkanı İbrahim Güven Övün, ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, Sakarya Şube Başkanı Rıdvan Ulusal ve kurucu üyeler katıldı.

 

Gönül belediyeciliği şiarıyla çalışıyoruz

Programda konuşan Başkan Yüce, her alanda projelerin gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Şehirlerin şehri Sakarya’mız gerek coğrafi avantajlarıyla gerek doğal güzellikleriyle gerekse kültürel zenginlikleriyle ülkemizin nadide şehirlerindendir. Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya’mız için; kadirşinas hemşerilerimiz için, 2019 Nisan ayından beri, gündüz gece demeden çalışıyoruz. Sakarya’nın markası olmuş her türlü girişimi, organizasyonu ve projeyi destekliyoruz. Şehrimizin bu potansiyellerinden en iyi şekilde yararlanmak adına projeler üretiyor ve tüm sektör temsilcileriyle iş birliği halinde çalışıyoruz” dedi.

 

Darıçayırı’na 3 Milyar TL yatırım

Konuşmasının devamında ulaşım ve enerji vurgusu yapan Başkan Yüce, “Marmara Bölgesinde ulaşım ve ticaret akslarının kesiştiği yer olan Sakarya’mızda, Anadolu Otobanı Doğu Sakarya Otoban çıkışı ve D100 bağlantısı duble yol yapımı olan yeni otoban girişimizin açılışını gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra günümüzde geleneksel enerji kaynakları insan sağlığını ve çevreyi giderek daha fazla tehdit eder bir hal aldığını biliyoruz. Durumun böyle olması bizlerin rotasını yenilenebilir enerjiye doğru yöneltti. Bu konuda bizler için çok kıymetli projelerimizden birisi olan Darıçayırı projemizin geçtiğimiz ay lansmanını gerçekleştirdik. SATSO ile iş birliğimiz sayesinde meydana getirdiğimiz, Sakarya’mızın devasa projenin toplam maliyeti 3 Milyar TL’dir. Toplam maliyetini 4 yılda amorti edecek olan bu büyük yatırım ile hemşerilerimize ve sanayi tesislerine sürdürülebilir, kesintisiz ve kaliteli içme suyu ve kullanma suyu temin etmenin yanı sıra amortisman süresi sonrasında Sakarya Büyükşehir Belediyemize yıllık 750 milyon TL gelir sağlayacaktır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye Yüzyılında Sakarya olarak bizlerde varız

Başkan Yüce, “Sakarya’mızın ve ülkemizin iktisadi kalkınmasında iş birliği içerisinde çalışmak bizler için çok önemli ve kıymetli. Bugün devasa projelerimize baktığımızda iş birliğinin vermiş olduğu gücü, kuvveti, faydayı görmemek elde değil. Türkiye Yüzyılında; üretim, ihracat ve istihdam çerçevelerinde Sakarya olarak “Biz de varız” diyoruz. Bu düşünceyle şehrimizin gelişimine katkı sunacak her projenin, her kuruluşun destekçisi oluyoruz. Bugün bir araya geldiğimiz toplantımızda bizleri davet eden başta Genel Başkan Adnan Danışman’a, Genel Kurul Başkanı Rıdvan Ulusal’a ve emeği geçen tüm ASRİAD üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin