Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
GÜNCEL

Bayraktar'dan çevre kirliliğini önlemek için "milli seferberlik" çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temiz çevre için milli seferberlik başlatılması gerektiğini belirterek, "İçtiğimiz suya, solduğumuz havaya kadar karışan zehirli atıkları çevreye bırakanlara karşı ağır yaptırımlar ve caydırıcı cezalar uygulayalım." ifadelerini kullandı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Bayraktar'dan çevre kirliliğini önlemek için "milli seferberlik" çağrısı
Paylaş:


Bayraktar, iklim değişikliği, kuraklık ve çevre kirliliğinin su kaynakları üzerindeki etkilerine ilişkin açıklama yaptı.
Artan kirliliğin, azalan yağışların tarımsal üretim ve canlı yaşamını tehdit ettiğine dikkati çeken Bayraktar, bilimsel çalışmaların ilerleyen yıllarda 3 milyardan fazla insanın su kıtlığı yaşayacağını ortaya koyduğunu kaydetti.


Bayraktar, her geçen yıl nüfus artışının etkisiyle kişi başına düşen kullanılabilir su miktarının azaldığına işaret ederek, "Ülkemizde insan eliyle su kaynaklarımıza zarar veriliyor. Kuraklık yaşadığımız ve suya ihtiyacımızın her geçen gün arttığı bu dönemde mevcut su kaynaklarımızın korunması hayati önem taşıyor. Ne yazık ki arıtılmadan veya yetersiz şekilde arıtılarak doğaya bırakılan sanayi atıkları, akarsu ve yer altı sularımızı kirletiyor." değerlendirmesinde bulundu.


- "Kaynakları korumak milli bir mesele"


Mudurnu Çayı'nın zehirli fabrika atıklarıyla kirletilmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Bayraktar, bu olay nedeniyle hayvanların zehirlendiğini ve tarım topraklarının kirlendiğini belirtti.

Sakarya Nehri üzerinden denize ulaşan zehirli suların deniz yaşamındaki canlılara da zarar verdiğini hatırlatan Bayraktar, olay sonrası gerekli adli ve idari işlemlerin başlatıldığını, bölgeye zehirli atıklarını bırakan firmanın yasal şartları sağlayana kadar kapatıldığını, başka bir firmaya da idari para cezasının uygulandığını bildirdi.
Bayraktar, kaynakları korumanın milli bir mesele olduğunu altını çizerek, şunları kaydetti:
"Mudurnu Çayı'nda yaşanan bu üzücü olayın bir daha tekrarlanmaması için sorunu kalıcı olarak çözmek zorundayız. Sahip olduğumuz doğal zenginlikleri korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyorsak çevre sorunlarını öncelikli ve ulusal bir mesele haline getirmemiz gerekiyor. Temiz bir çevre için milli seferberlik başlatalım. Kirlenen hava, su ve toprak artık sadece çevreyi değil tüm canlı yaşamını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır, bu konuda denetimleri sıkılaştıralım. İçtiğimiz suya, solduğumuz havaya kadar karışan zehirli atıkları çevreye bırakanlara karşı ağır yaptırımlar ve caydırıcı cezalar uygulayalım. Unutmayalım ki çevreyi korumak, yaşamı korumaktır. Bu sorunu Sayın Cumhurbaşkanı'mıza bir mektupla ilettik, kalıcı yaptırımlar talep ettik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde de girişimlerimiz devam ediyor."

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');