SPOR
Giriş Tarihi : 18-01-2023 19:54

BAYRAKTEPE’DE GAFFAR OKKAN KARATE TURNUVASININ LANSMANI YAPILDI

Şehit Ali Gaffar Okkan anısına bu yıl 22’ncisi düzenlenecek olan İller Arası Karate ATurnuvasının lansmanı Bayraktepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen programla gerçekleşti.

BAYRAKTEPE’DE GAFFAR OKKAN KARATE TURNUVASININ LANSMANI YAPILDI

BAYRAKTEPE SOSYAL TESİSLERİNDE

Şehit Ali Gaffar Okkan anısına 28 Ocak tarihinde 09.00 ile 19.00 saatleri arasında Hendek Yeni Spor Salonunda düzenlenecek olan, İller Arası Karate Turnuvasının lansmanı il ve ilçe protokolünün katılımlarıyla Bayraktepe Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Hendek Belediye Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, Türkiye Karate Federasyonu Genel Sekreteri Hacı Beşbadem, Türkiye Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hatun Albayrak, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Alper İnanç, Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Üye Hakimi Fatih Akı, İl Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu, Hendek İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, Karate Sakarya İl Temsilcisi Esra Atış, Organizasyon Başkanı Tayfun Kobaş, Milli Takım Manejeri Hikmet Saha, Karate Dünya Şampiyonu Enes Erkan, spor yöneticileri, müdürler ve basın mensupları katıldı.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ İNANÇ: BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Lansman programında konuşan İl Gençlik ve Spor Müdürü Nevzat İnanç, “Bugün çok kıymetli şehidimiz Gaffar Okkan adına düzenlenen ve pandemi dönemi hariç vefatından bugüne kadar aralıksız olarak yapılan bu turnuva için bir aradayız. Bu anlamda spora olan ilgi alakaları, destekleri ve gönülden sahiplenmeleri dolayısıyla Hendek Belediye Başkanımız Turgut Bey’e Sakarya adına ve Sakarya gençliği adına yürekten teşekkür ediyorum. Sakarya da karate branşı için bugün konuşacak olursak çıta yükselmiş durumda. Hedefimizin daha da yükselerek artacağı kanaatindeyim. Bu yolda ilerleyen ve hedefi yüksek tutan gençlerimize de kol kanat gererek destek olacak bizleriz. Sayın Başkanımız Turgut Babaoğlu’na organizasyona desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

KARATE FEDARASYONU BAŞKANI OĞUZ: SPORCU YUVASI HENDEK

Daha sonra konuşan Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Oğuz ise,” Hendek deyince benim aklıma iki husus geliyor, birincisi Şehit Ali Gaffar Okkan müdürümüz, ikincisi ise karate. Bu iki hususu bu iki noktayı birleştiren bir organizasyonun ön çalışması için buradayız. Sakarya genelinde Hendek’in özelinde karate bizim lokomotifimiz. Çok kıymetli sporcularımız şampiyonlarımız Hendek’ten çıkıyor. Bizler Hendek’i karatenin bir yuvası olarak görüyoruz. Başkanımızın da karateye yapmış olduğu katkılar ve hizmetlerin yanı sıra özellikle alt yapıya vermiş olduğu destekler çok kıymetli. Bu bağlamda Turgut Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN BABAOĞLU: ŞEHİDİMİZİ BİR DİZİ PROGRAMLA ANACAĞIZ

Lansman programına katılan tüm misafirlere tek tek teşekkür eden Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 5 silah arkadaşı ile birlikte hainler tarafından şehit edilen Ali Gaffar Okkan’ı doğduğu bu topraklarda bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha dua ile anıyor, ailelerine sabırlar diliyoruz. Sadece Sakarya’nın değil ülkemizin önemli değerlerinden, devlet adamlarından biri olan Ali Gaffar Okkan, son görev yeri olan Diyarbakır’da kalplere girmiş, gönüllere dokunmuştur. Destanlarla dolu tarihimizle, milli ve manevi değerlerimizin ışığında ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak adına değerlerimizin unutulmaması ve yaşatılıp gelecek nesillere aktarılması için Hendekli Şehidimiz Ali Gaffar Okkan’ı her yıl olduğu gibi bu yılda bir dizi programla anacağız. Bu kapsamda 24 Ocak Salı günü saat 11.00’da mezarlıkta düzenlenecek törenin ardından saat 12.00’da Şehidimiz adına Tepecikte inşa edilen Ali Gaffar Okkan camiinde mevlid – i şerif okutulacaktır. Yine aynı gün saat 14.00’da ise Atatürk Parkı içerisinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikâh ve Toplantı Salonunda 3 gün boyunca sürecek olan Fotoğraf sergisi ziyaret edilebilecek. Son olarak 28 Ocak Cumartesi günü ise 09.00 ila 19.00 saatleri arasında Şehit A. Gaffar Okkan anısına İller Arası Karate Turnuvası ile programlarımız son bulacak. Bugün burada lansmanını yaptığımız program kapsamında 12 ilden 56 kulüp 850 sporcusu ile turnuvada yerini alacak. Anlamlı ve güzel bir organizasyonla şehidimizi anacağız” dedi.

Programın sonunda Başkan Babaoğlu protokole Bayraktepe Sosyal Tesislerinde bulunan Hendek Müzesini gezdirerek Hendek tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Program, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

AdminAdmin