Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EĞİTİM

Bu derste Türk mutfağındaki 16 farklı çorba pişti

SUBÜ Turizm Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencileri hazırladıkları proje ile tarih boyunca Türk mutfağındaki çorbaları araştırdı ve 16 farklı çorba pişirdi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Bu derste Türk mutfağındaki 16 farklı çorba pişti
Paylaş:

SUBÜ Turizm Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencileri hazırladıkları proje ile tarih boyunca Türk mutfağındaki çorbaları araştırdı ve 16 farklı çorba pişirdi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi lisans ve lisansüstü öğrencileri Türk Mutfak Kültürü Araştırmaları dersi çerçevesinde hazırladıkları proje ile tarih boyunca Türk mutfağındaki çorbaları araştırdı. Lisansüstü öğrencilerin araştırmalarını uygulamaya geçiren lisans öğrencilerinin hazırladığı 16 farklı çorba, SUBÜ üst yönetimi ve akademisyenleri ile Sapanca ilçe protokolünün beğenisine sunuldu. Öğrencilerin hazırladıkları Orta Asya Türk Mutfağı, Selçuklu Mutfağı ve Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağına ait çorbalar beğeni topladı. Etkinlikte Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şevki Ulema yer aldı.
Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan ders sorumlusu Doç. Dr. Serkan Şengül, planladıkları proje ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı doktora, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin ortak çalışmalarıyla Türk Mutfağının tarihsel derinliğini ve çeşitliliğini ortaya koymaya çalıştıklarını ve bu araştırmaların mutfak kültürünün devamlılığını sağlamak açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');