SİYASET
Giriş Tarihi : 05-09-2022 17:27

Burçak ''Liyakatten uzak sınav sistemi öğretmenleri üzmüştür''

Gelecek Partisi Sakarya il Başkan yardımcısı ve il Sekreteri Metin Burçak 2022 2023 Eğitim Öğretim yılının başlaması sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Burçak ''Liyakatten uzak sınav sistemi öğretmenleri üzmüştür''

Burçak mesajında; "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır, düsturuyla "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirme gayesi ve gayretinde olan tüm öğretmen arkadaşlarıma yeni eğitim-ögretim yılında başarılar dilerim. Okullarımız bu yıl öğretmenlerimizin moral motivasyonu düşük olarak açılmaktadır." dedi

Burçak" Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri bir kez daha kendi aralarında sınıflandırma yapmak üzere hazırladığı 2 sayfalık Kanunla zor durumda bırakmıştır. Öğretmenlere, maaşlarınıza ancak bu sınava girer ve sınav barajını aşarsanız artış yaparım diyerek zor durumda bırakmıştır. Liyakatten uzak bu sınav sistemi öğretmenleri üzmüştür. Bütün eğitim sendikalarının da karşı çıktığı bu sınav önümüzde ki günlerde TBMM bir kez daha ele alınıp bir düzenleme olup olmayacağının takipçisi olacağız. Öğretmenler bu yaz tatillerini video izleyerek PDF okuyarak tamamladılar neredeyse hiç dinlemediler. Seslerini sosyal medyada çığlık çığlığa çıkaran öğretmenlerimize bir de Millî Eğitim Bakanlığının kapısı maalesef yüzlerine kapatıldı. Toplumun vazgeçilmez önderleri elleri öpülesi öğretmenlerimiz bu zor günlerinde geçici olduğunu bilsinler. Kendilerini okullarına ve öğrencilerine adapte etsinler." ifadelerini kullandı.
Velilere de seslenen Burçak; "Sayın velilerimiz de her zaman öğretmenlerine destek vermeye devam etsinler. Bu duygularla 2022 2023 Eğitim Öğretim yılının ülkemiz ve Sakarya eğitim camiası için başarılarla dolu geçmesini dilerim." dedi.

AdminAdmin