KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-12-2023 16:01

Büyükşehir Tiyatro Okulu mezunlarını uğurladı

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencileri sertifikalarını Başkan Ekrem Yüce’nin elinden aldı. Tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kapanış programında öğrenciler, yazdıkları skeçleri sahneledi. Başkan Yüce, “Tiyatro hem beyne hem de kalbe hitap eder bu nedenle tiyatro hem görsel hem de kalbidir” diye konuştu.

Büyükşehir Tiyatro Okulu mezunlarını uğurladı

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu 2023 mezunları verdi. AKM’de düzenlenen programda Başkan Ekrem Yüce’den sertifikalarını alan 25 öğrenci, 24 haftalık eğitimlerinin ardından kendilerinin yazıp sahneledikleri skeçleri tiyatroseverlere sundular. Tiyatronun usta isimleri olan Hacı Ali Konuk, Eray Yasin Işık ve Hakan Bulut’tan eğitimleri alan öğrencilerin sahneledikleri 7 farklı skeç izleyenlerden büyük alkış topladı.

 

Kültürel yapı

Tiyatro okulunun 25 öğrencisine sertifikalarını takdim eden Başkan Ekrem Yüce, “Kültür ve sanat bizim için olmazsa olmazlardandır. Kültür sanat etkinliklerimize seminerlerle, konferanslarla, şair buluşmalarıyla ve tiyatroyla hız kesmeden devam ediyoruz. Şehirler sadece fiziki yapısıyla değil kültürel yapısıyla da ön plana çıkar. Bu hareketle kültür sanat etkinliklerimize ara vermeden devam ediyoruz. Tiyatro da bu etkinliklerimizden bir tanesi. Tiyatro hem beyne hem de kalbe hitap eder bu nedenle tiyatro hem görsel hem de kalbidir. Tiyatroda insanlar kendi hayatlarından bir kesit bulabiliyor” diye konuştu.

 

Başkan Yüce, Tiyatro Okulu’nda öğrencilere eğitimler sunan usta oyuncular Hacı Ali Konuk, Eray Yasin Işık ve Hakan Bulut’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

 

AdminAdmin