Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EĞİTİM

Büyükşehir’in ailelerden tam not alan okul öncesi atölyelerinin sayısı artıyor

Büyükşehir Belediyesi bu kez okul öncesi çocuklar için ailelere büyük bir imkân tanıyacak yeni projesini hayata geçirdi. Akyazı ve Karasu SGM’de 4-6 yaş için açılan ve çok beğenilen Okul Öncesi Çocuk Atölyesi’nin kapsamı genişletiliyor. Merkez, Sapanca, Geyve, Ferizli, Pamukova ve Kaynarca’da da atölyelerin açılması için çalışmalar başlatıldı. Ailelerin 8-10 kişilik sınıflara ücretsiz şekilde kayıt ettikleri minikler, atölyelerde Türkçe, dil gelişimi, müzik, oyun ve erken okuryazarlık eğitimleri alıyor.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Büyükşehir’in ailelerden tam not alan okul öncesi atölyelerinin sayısı artıyor
Paylaş:

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ağırlık verdiği Sosyal Gelişim Merkezi (SGM) eğitimleri kapsamında bu yıl 7-15 yaş arasındaki 100 bini aşkın öğrenciye ulaştı.

 

Başkan Alemdar’ın göreve başlamasından sonra ise ‘okul öncesi’ grupları için bir proje hayata geçirildi.

 

Ailelerden büyük ilgi gördü

Hayata geçirilen ve 4-6 yaş aralığındaki çocuklar için Akyazı ve Karasu SGM’de kapılarını açan “Okul Öncesi Çocuk Atölyesi” aileler tarafından büyük ilgi gördü.

 

Sakarya’da artık çalışan anne-babalar ve ev hanımları, okul öncesi çağında olan çocuklarını Büyükşehir güvencesiyle SGM’lere emanet edebiliyor. Atölyelere kayıtlar ise ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

 

Okula hazırlık adımları

Hafta içi her gün uzman eğitmenler eşliğinde miniklere uygulamalı, eğitici ve eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği atölyeler, çocuklar için aynı zamanda okula hazırlık adımlarını da kapsıyor.

 

Bu atölyeler, yeni eğitim sezonunda Merkez SGM’de kapılarını açacak. Ayrıca yeni sezona yetişmesi planlanan Karapürçek SGM’leyle birlikte Sapanca ve Geyve SGM, hayata geçirilecek Kaynarca SGM ile Ferizli ve Pamukova ilçelerinde de atölyelerin açılması planlanıyor.

 

Türkçe, dil gelişimi, müzik ve oyun…

4-6 yaş atölyelerinde minikler, sabah ve öğleden sonra olarak iki grup halinde kayıt yaptırabiliyor. Atölyelerde Türkçe, dil gelişimi, müzik, oyun ve erken okuryazarlık alanlarında eğitimler veriliyor.

 

 

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.