Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
KÜLTÜR - SANAT

Cam parçaları renklerin ve ışığın buluşmasıyla sanata dönüşüyor

Büyükşehir Belediyesi’nin SAMEK bünyesinde eğitim sunduğu Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi katılımcılara ilham veriyor, içlerinde sanatçı ruhu ortaya çıkarıyor. Uzman eğitmenlerle şehirde sanat dalları arasında vitray sanatı da günden güne gelişiyor. Uzman eğitmenler renkler ile ışığın uyumuyla buluşuyor ve cam parçaları benzersiz bir güzelliğe dönüşüyor.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Cam parçaları renklerin ve ışığın buluşmasıyla sanata dönüşüyor
Paylaş:

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde düzenlenen eğitimler, sanata olan ilgiyi artırıyor ve katılımcılara yeni kariyer kapılarını aralıyor.

 

Sanatçılar kendilerini keşfediyor

SAMEK, sanatı yaşatıyor ve yeni sanatçıların da kendilerini keşfetmelerini sağlıyor. Birçok farklı alanda gerçekleştirilen eğitimler arasında “vitray” sanatıyla ilgili yürütülen çalışmalar büyük ilgi görüyor.

 

Sanatın ilk adımları

Geleneksel sanat dalında renkler ve ışığın buluşması ve cam parçalarıyla bütünleşmesiyle ortaya benzersiz sanat eserleri çıkıyor. Bu dalda uzmanlaşan kursiyerler, alanında yetkin eğitmenlerin aktarımları sayesinde işin ustası olma yolunda önemli adımlar atıyor.

 

“Herkes çok memnun kalıyor”

30 yıldır vitray sanatıyla ilgilenen ve eğitim veren Tuba Tünay, “Vitray sanatı, Osmanlı’da “revzen” olarak bilinen eski bir el sanatıdır. Buradaki öğrencilerimiz cam kesimiyle başlayıp şu anda mozaik ve tiffany vitray çalışmalarına adım atmış durumdalar. Atölyemiz, keyifli ve verimli bir ortam sunuyor. Herkes birbirinden ilham alarak güzel eserler ortaya çıkarıyor” dedi.

 

“Kurs açıldığını duyduğum anda katıldım”

Sakarya Üniversitesi Sanat Tarihi öğrencisi olan Gülnur Karakaş, “Vitray, uzun zamandır ilgimi çeken bir sanat dalıydı. Kurs açıldığını duyduğum anda arkadaşım ile birlikte kayıt oldum. İlk önce cam kesimiyle başladık. Şimdi ise mozaik vitray çalışmalarıyla devam ediyoruz. Ortam çok güzel. Daha önce üç yıl ebru sanatı kursuna katıldım. Yeni şeyler öğrenmek insanın düşünme biçimini geliştiriyor ve yaratıcılığımı geliştirmeme yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

 

“Vitray sanatına yeni bir başlangıç”

Vitray sanatı kursunda eğitim alan İsmail Yılmaz, “Eşim kursların açıldığı dönemi sürekli takip ediyordu. Vitray çalışmalarına zaten ilgim olduğunu bildiği için, bu kursun açıldığını görünce birlikte katılalım dedik. Şu an çok memnunuz ve çalışmalarımız devam ediyor. Başlangıçta cam kesimiyle başladık. Elmas kullanarak camı çiziyor, sonra penseyle kırıyor ve yavaşça camı şekillendiriyoruz. İlk dönemimizi bu çalışmaları tamamlayarak bitiriyoruz. İlerleyen süreçte daha da gelişeceğimizi umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Kurs çatısı altında yıl boyunca oluşturulan birbirinden farklı hikayeleri barındıran, farklı çağrışımlar yapan eserler daha sonra birbirinden renkli sergilerle görücüye çıkıyor.

 

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');