EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-07-2023 18:45

Cemal YAMAN ''Bunu kabullenmemiz mümkün değildir''

Türk-iş Sakarya İl Temsilcisi Cemal YAMAN Basın Açıklaması Yayımladı.

Cemal YAMAN ''Bunu kabullenmemiz mümkün değildir''

Basın Açıklaması,

Kamu sözleşmelerinden sonra, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren asgari ücrete yapılan 2. zam ve refah payı, memura yapılan % 17.99 enflasyon zammı ile birlikte 8,077 TL. seyyanen zammın içeriğine baktığımızda memurlara yapılan zam teklifi ve uygulaması işçilerin kıdem tazminatına olumsuz yansımıştır.

Meclisten geçen kanun memur çalışanlarımıza 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yapılan 8.077 TL. zam işçilerin kıdem tazminatı hesabında hesaba katılmayarak, işçilerin daha az kıdem tazminatı almasına neden olacaktır. Kıdem tazminatı tavanının kaldırılmasından sonra bu kıdem tazminatına yapıl-mış 2. bir darbedir.

Emekli olacak İşçilerin mağduriyeti büyüktür. Hükümet ücretleri arttırır iken diğer taraftan hem memur hemde işçilerin emeklilik haklarını kısıtlamaktıdır.

Bunu kabullenmemiz mümkün değildir.

Ayrıca; Asgari ücret dahil kamuda çalışan işçi ve memurlar Toplu-İş sözleşmeleri ile verilen refah payı ve ücret artışlarının merkez hükümet tarafın-dan belediyelerde de uygulanması doğrultusunda çalışma yapılması gerektirdiğine inanıyoruz, Belediye çalışanları hangi partili belediyede çalışırsa çalışsın aldıkları maaş düşük ve yetersizdir. Bu ücretlerle geçinmek mümkün değildir. Sendikalar Belediye başkanlarına bu talebi ilettiğinde kaynak yeter-sizliğinden yakınıyorlar bu doğru ise bunun bedelini işçiler ödememelidir.

Saygılarımla,

AdminAdmin