SİYASET
Giriş Tarihi : 14-02-2024 10:59

CHP’li Curoğlu, motorine gelen zamları eleştirdi

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle vergilere yapılan zamların akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye devam ettiğine işaret ederek, ekonomideki istikrarsızlığın, yoksulları ezdiğini, sosyal devleti gerilettiğini vurguladı.

CHP’li Curoğlu, motorine gelen zamları eleştirdi




Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, motorinin litre fiyatına 12 Şubat Pazartesi'yi 13 Şubat Salı'ya bağlayan gece 2 lira 55 kuruş zam geleceğini belirtti. Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle akaryakıt fiyatlarının sabitlenemediğine dikkat çeken Başkan Curoğlu, şunları söyledi: “İstikrarsız ekonomi ile sürekli hızlı büyüme sağlanamaz. Ekonomide istikrarsızlık, öncelikle yoksulları eziyor, sosyal devleti geriletiyor. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ denilerek yapılan gösterişle itibar kazanılmaz!”

MEVCUT İKTİDARLA KRİZDEN ÇIKILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Tarımda, hayvancılıkta dışa bağımlılığa işaret eden Başkan Curoğlu, “Seçimlerden sonra daha çok zam geleceği tüm halkımızın da kanaati. Baskı ile zamlar durdurulmaya çalışılıyor. İthalat desteklenerek, baskı ve tehdit kullanılarak ekonomik krizden çıkılamaz. Dışa bağımlı model yerine daha çok ülke kaynaklarına ve yüksek verimliliğe dayanan, işçinin, köylünün, tüketicinin ve üreticinin refah artışından hakça yararlandığı bir büyüme modeline ihtiyaç vardır. Ülke kaynaklarını yandaşa aktaran mevcut iktidarla ekonomik krizden çıkılması mümkün değildir” dedi.

AdminAdmin