Demokrasi anlayışımız şiddete gösterdiğimiz tepkide başlıyor
Meclis üyelerine şiddet görüntüsünü gördüklerinde ne hissettiklerine dair bir soru yönelterek başladığı konuşmasında “Demokrasi anlayışımız şiddete gösterdiğimiz tepkide başlıyor. Bizim gibi düşünmeyen bizim gibi yaşamayan insanlara da yapılan muamelenin doğru olmadığını halkın temsilcisi olarak bulunduğumuz bu Meclis çatısı altında ya da günlük hayatımızda ifade etmeliyiz” dedi.
19 Mayıs ruhunun, halkın iradesini egemen kılma anlayışının, yerel yönetimlerde Belediye Meclislerinde sürdürüldüğünü belirterek kadına yönelik, çocuğa yönelik şiddeti bitirecek olanında bu anlayışı olduğunu söyledi.
Meclis’in bir aile olduğunu sözlerini ekleyen Yar, “Ailemizin herhangi bir bireyine yapılan bir saldırıyı her mecrada her defasında buna karşı olduğumuzu belirtmezsek, barış içinde bir yaşamı gerçekleştirmemiz mümkün değildir. Yerelde, aile ilişkilerinde meclis toplantılarında her birimizin bunu özellikle ifade etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu şekilde demokratik siyasi anlayışı inşa edebiliriz” dedi.


























