SİYASET
Giriş Tarihi : 22-11-2023 15:06

CHP'li eski başkan: her parti kendi adayını çıkarırsa, kazanma ihtimalimiz düşer

CHP Sakarya İl Eski Başkanı Cengiz Çiçek Önümüzdeki yerel seçimlerle alakalı yazılı basın açıklaması yaptı. Eski Başkan Çiçek; "her parti kendi adayını çıkarırsa, cumhur ittifakına karşı seçimi kazanma ihtimalimiz çok düşük olacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP'li eski başkan: her parti kendi adayını çıkarırsa, kazanma ihtimalimiz düşer

Önümüzdeki 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle alakalı değerlendirmelerde bulunan CHP Sakarya İl Eski Başkanı Cengiz Çiçek'in açıklamaları şöyle; "Biz muhalif partilerin öncelikli hedefi, Sakarya'daki AK Parti'li belediyeleri kazanabilmektir. Hangi muhalif parti veya kişilerin  üzerinden kazanılacağından ziyade, AK Parti e MHP blokuna karşı ilçelerde ve büyükşehirlerde belediyeleri  kazanmaktır.

Yerel seçimlerde cumhur ittifakının karşısında, Sakarya'da ilçe belediyelerini kazanma yolunda ilk adım; muhalif tüm partilerin aday adaylarının, aday yoklaması anketlerle  yapılmalı. En yüksek oyu alan aday için de ikinci adım; hangi partiden aday gösterilirse kazanabilir olacağını belirlemek üzere ikinci bir anket yapılmalıdır. 

Böyle bir konsensüs ile seçimlere gidilmesi halinde, cumhur İttifakı adayına karşı başarı sağlanabilir. Kısacası; her parti kendi adayını çıkarırsa, cumhur ittifakına karşı seçimi kazanma ihtimalimiz çok düşük olacaktır. Sakarya' daki AK Parti ve MHP blok üstünlüğünü ancak böyle kırabiliriz."

AdminAdmin