SİYASET
Giriş Tarihi : 30-04-2023 13:29

CHP’li Keleş, Arifiye Hanlıköy’ü ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, Büyükşehir Yasası’yla mahalleye dönüştürülen köylere tüzel kişiliklerinin iade edileceğini, kapanan belde belediyelerin yeniden açılacağını söyledi.

CHP’li Keleş, Arifiye Hanlıköy’ü ziyaret etti




Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, Arifiye Hanlıköy’ü ziyaret etti.
Keleş, milletvekili adayı Azize Çeroğlu ve ilçe yöneticileri ile birlikte Arifiye’de esnafı ziyaret etti, vatandaşları dinledi.
Esnafın CHP iktidarında korunacağını ifade eden Keleş, “Esnafımızın salgın sürecinde kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizlerini silecek, kalan anaparanın uygun vadede ödenmesini sağlayacağız. Küçük esnafımızı zincir marketler, büyük marketler, AVM’ler karşısında korumak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla gerekli düzenlemeleri hızla hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

KÖYLERE TÜZEL KİŞİLİKLERİNİ İADE EDECEĞİZ

 
Hanlıköy’ün daha önce belde olduğunu anımsatan Keleş, kapanan beldelerin yeniden açılacağını belirterek, “Büyükşehir Yasası’yla mahalleye dönüştürülen köylere tüzel kişiliklerini iade edeceğiz. Yurttaşların, yaşadıkları köy, mahalle, belde ve ilçelerde birleşme, katılma veya sınırlarının değiştirilmesine karar verilmesi o yörede yaşayan tüm yurttaşların katılımıyla düzenlenecek bir referanduma başvurularak sonuçlandırılacaktır. İktidarımızda kapanan belde belediyeleri de yeniden açılacak. Bütçe yetersizliği nedeniyle gerekli gelişmeyi göstermekte ve hizmet götürmekte zorlanan büyükşehir statüsünde olmayan illerimizdeki belde belediyelerini proje bazında destekleyeceğiz” dedi.

AdminAdmin