Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
YAŞAM

Çiğdem Çan Aslan “Sinema terapisi sizi geliştirir”

Büyükkşehir Belediyesi, Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gençlerin ve tüm vatandaşların ruhuna iyi gelecek, hayata bakış açılarını değiştirecek sinematerapi derslerinin kapılarını açtı. Psikoterapiye yardımcı bir teknik olan sinematerapinin ilk dersinde ergenlik, romantik ilişkiler, ölüm, yas, teknoloji gibi konular ele alındı. Klinik psikolog Çiğdem Çan Aslan, “Psikiyatri olmasaydı sinema onu mutlaka oluştururdu. Hem psikoloji hem sinema insan düşüncesini, duygularını, davranışlarını ve insan dürtülerini odak noktası olarak ele alır.” dedi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Çiğdem Çan Aslan “Sinema terapisi sizi geliştirir”
Paylaş:


 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Sinema Terapisi’ dersleri başladı.

 

Ruhsal iyileşme

SGM’de düzenlenen terapi derslerinde Klinik Psikolog Çiğdem Çan Aslan konuşmacı olarak yer aldı.

 

Psikoterapide yardımcı bir teknik olarak kullanılan sinematerapi, katılımcıların duygusal farkındalıklarını artırmayı ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

 

“Ruhsal dünyalarının farkında olmasıdır”

İlk derste ergenlik, romantik ilişkiler, ölüm, yas, teknoloji gibi konular ele alınırken katılımcılar merak ettiklerini uzman isme yönlendirdi.

 

Klinik Psikolog Çiğdem Çan Aslan, “Sinema terapisinin kökleri bibliyoterapiye dayanır. Psikiyatri olmasaydı sinema onu mutlaka oluştururdu. Hem psikoloji hem sinema insan düşüncesini, duygularını, davranışlarını ve insan dürtülerini odak noktası olarak ele alır. Sinema her zaman harika bir şey değildir olumsuz etkileri de vardır. Amacımız olumlu yönde etkilerini görmektir. Sinema terapisi danışanların kendi hallerinin, ruhsal dünyalarının farkında olması önemlidir. Sinema ve filmlerde bolca metafor var. Biz her alanda metaforları kullanıyoruz. Sinema ise metaforları güzel bir dille bize anlatıyor” diye konuştu.

 

“Sinema terapisi sizi geliştirir”

Klinik Psikolog Aslan sözlerinin devamında, “Sinema terapisi sizi geliştirir. Bu çalışma sizi ileriye taşıyan bir etkinliktir. Sinema terapisi tek başına psikoterapi ya da tedavi yerine geçmez. Psikoterapide kullanılan yardımcı bir yöntemdir. Sinema terapisi etki mekanizması 4 evreden oluşur. Bunlar özdeşleşme, katharsis (Duygu boşalması), iç görü ve bütünleşme evresidir. Ebeveyn tutumları, ergenlik, romantik ilişkiler, ölüm yas, teknoloji gibi farklı temalar sinema terapisinde ele alınabilir” ifadelerini kullandı.

 

Dersler SGM’de haftalık olarak devam edecek.

 

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YAŞAM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');