EĞİTİM
Giriş Tarihi : 06-03-2023 15:00

CMSBL / TYB Sakarya’dan Ortak ‘Tanpınar Çalıştayı’

Ülkemizdeki Tanpınar otoritelerinden Prof. Dr. Abdullah Uçman’ın katılımıyla gerçekleştirilen Ahmet Hamdi Tanpınar Çalıştayında otuz beş liseli ünlü yazarı yorumladı.

CMSBL / TYB Sakarya’dan Ortak ‘Tanpınar Çalıştayı’

 

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi tarafından Yazar / Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Leyla Yıldız danışmanlığında Sakarya Üniversitesi SAÜSEM Merkezi’nde iki oturum hâlinde düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Çalıştayı büyük takdir topladı.

  

Türk Edebiyatının usta yazarlarından Ahmet Hamdi Tanpınar’ın eserlerini analitik okuma yöntemiyle okuyarak eserler üzerinden konuşup yorum yapmayı hedefleyen "Tanpınar Çalıştayı", Leyla Yıldız danışmanlığında beş aylık hazırlık sürecinden sonra, Sakarya Üniversitesi Kampüsünde iki oturum şeklinde gerçekleştirildi.   

 

İki buçuk saat süren ilk oturumda Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri; Tanpınar'ın deneme, hikâye ve romanlarını “medeniyet olgusu, Doğu Batı Çatışması, eski-yeni, İstanbul, mimari, musîkî, zaman-saatçilik, rüya, bilinçaltı-psikanalizm, ironi, talih, ölüm, meraklar, kadın-erkek kahramanlar ve metinlerarasılık” gibi tematik alanlar üzerinden konuşup yorumladılar.

 

İki saat süren ikinci oturumda ise Prof. Dr. Abdullah Uçman, öğrencilerin sorularını cevapladı. Etkinlik sonunda Prof. Uçman'a ve öğrencilere TYB Sakarya adına Teşekkür Belgesi takdim edildi.

 

Çalıştay öncesinde Ahmet Hamdi Tanpınar’ın şu eserleri okundu: "Huzur, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Mahur Beste, Sahnenin Dışındakiler, Aydaki Kadın, Hikâyeler, Bütün Şiirleri, Beş Şehir ve Yaşadığım Gibi."

 

Ülkemizde Tanpınar otoritesi olarak kabul edilen Prof. Dr. Abdullah Uçman; “Çalıştayın danışmanlığını üstlenen, Orhan Okay hocanın örnek öğrencisi, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Leyla Yıldız’ı ve öğrencilerini canı gönülden kutluyorum. İstanbul ve Ankara dışında da alanında çok iyi hazırlanmış lise öğrencilerini görmek, ülkemiz ve edebiyat adına beni fevkalade mutlu etti. Öğrencilerini beş aylık sürede hazırlanan Lise yönetimine ve çalıştayı destekleyen TYB Sakarya Şubesi yönetimine de teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin