GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-12-2023 17:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Başıboş sokak hayvanları sorunu çözüme kavuşacak''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Bugünü insan hakları ayaklar altına alınırken karşıladık. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli bir sarmaşık gibi sardı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Başıboş sokak hayvanları sorunu çözüme kavuşacak''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından ayrıntılar ise şöyle:

Batı toplumlarını zehirli bir sarmaşık gibi saran İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı insan haklarına yönelik tehditlerin en başında yer alıyor.

 

Giderek şiddetlenen barbarlık örneklerini ve arşa yükselen masum çığlıklarını bir dönüm noktasına yaklaştığımızın işaretleri olarak görüyoruz.

 

BM'nin reforme edilmesi olmazsa olmazdır, şarttır şart.

 

Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil.

 

Buna rağmen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü dünyanın pekçok yerinde insan haklarının ayaklar altına alınırken karşıladığımız da bir gerçektir. Batı toplmunu zehirli bir sarmaşık gibi saran İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı, insan haklarına yönelik tehditlerin en başında yer alıyor. Yabancı düşmanı, ırkçı, ayrımcı ve faşizan uygulamalardan en fazla mağdur olan kesim hiç şüphesiz göçmenlerin çoğunluğunu oluşturan Müslümanlardır.

 

Bundan sonra insanlık ABD'ye 'BM Evrensel Beyannamesi'ne destek veren ülkedir' demeyecek, başta biz, diyemeyiz.

 

(BM) Güvenlik Konseyi, 7 Ekim'den bu yana İsrail'i koruma ve kollama konseyine dönüştü.

 

'Kürtçe yasaktı önünü biz açtık, artık Kürtçe de propaganda yapılabiliyor'

İç siyasete dair de konuşan Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımıza eşit davranan anlayışı biz sağladık. Adaletin ve güvenlik hizmetlerinin artırılması için çok sayıda çalışma yaptık. Resmi dil dışındaki dil ve lehçelerin öğrenilmesinin yolu açtık. Kürtçe yasaktı önünü biz açtık, artık Kürtçe de propaganda yapılabiliyor" dedi ve ekledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'başıboş sokak hayvanları' mesajı: Mutlaka çözüme kavuşturacağız

"Başı boş sokak hayvanları ile ilgili şikayetlerin farkındayız. Mutlaka bu hadise çözüme kavuşturulacaktır. Ankara’da elim hadise hepimizi yaralamıştır. Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız."

AdminAdmin