GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-11-2022 20:35   Güncelleme : 07-11-2022 20:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Aile Desteği Programı kapsamında 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde yapılacak. Doğal gaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi bu hafta içinde gerçekleştirilecektir. Bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında sosyal desteği insanımızın hizmetine sunmuş olduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 buçuk saat süren kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türkiye'nin en büyük konut hamlesi olan "ilk evim ilk iş yerim" kampanyasının ilk temelini Ankara'da attık. Bugünden başlayarak 10 gün içinde 12 ilin kurasını noter huzurunda çekerek hak sahiplerini belirleyeceğiz. Kura çekimleri mart ayına kadar bitecek. Aynı şekilde arsalar ve işyerleriyle ilgili süreç devam ediyor. Konut arsa ve işyerlerinin tüm hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum.

- "Türkiye Yüzyılı" programımızın müjdesini 28 Ekim'de Ankara'da, adına yakışır bir törenle milletimizle paylaştık. Ülkemizin 81 vilayetinde, özellikle de ilçelerinde yapacağımız programlarla, milletimizin Türkiye yüzyılına ilişkin beklentilerini alarak vizyonumuzu somutlaştıracağız. 

- Milletimiz için Togg önemli sembol haline gelmiştir. Sadece bir firma, marka, üretim tesisinin değil topyekün 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir. Hala yapılan işi önemsizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışan zihniyetin umutsuz çırpınışlarını ibretle takip ediyoruz. Rabbim hiç kimseyi siyasi bağnazlığı yüzünden kendi ülkesine ve milletine düşmanlık edecek seviyeye düşürmesin. Mart sonunda yollara çıkacak TOGG'a bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyoruz. 

 

- Türkiye'nin kalkınma devrimlerinin önemli başlıklarından biri sağlık alanında geldiği seviyeyi, hedeflerini 31 Ekim'de düzenlenen toplantıda değerlendirme imkanı bulduk. Sağlıkta devrimin en önemli sembolleri güçlü altyapımız ve şehir hastanelerimizdir. Ülkemizin her köşesine uzanan yaygın altyapımızla küresel bir markaya dönüştürüyoruz. Gıpta ile bakılan birikimi Türk devletleri teşkilatı olmak üzere tüm dostlarımızla paylaşımlarımızla hakkaniyetli ve insani duruşumuzun gereği olarak görüyoruz.

 

AdminAdmin