GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-12-2023 12:45   Güncelleme : 15-12-2023 12:49

Deprem uzmanları peş peşe uyarılarda bulunuyor.

Marmara Bölgesi'nden daha önce görülmemiş kadar ufak sarsıntılar meydana geliyor. Uzmanlar ise peş peşe uyarılarda bulunuyor.

Deprem uzmanları peş peşe uyarılarda bulunuyor.

Geçtiğimiz gülerde Marmara Denizi Mudanya açıklarında meydana gelen 5,1'lik deprem sonrasında bölgede yüzlerce artçı sarsıntı kaydedildi.

AFAD verilerine göre sabaha karşı Sakarya, Haberleri">Düzce, Gemlik Körfezi'nde sarsıntılar meydana geldi. Son dönemlerde artın irili ufaklı sarsıntılar hem uzmanları hem de İstanbulluları tedirgin ediyor. Uzmanlar ise olası İstanbul depremine karşı halkı ve yetkilileri tedbir alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

 

UZMANLARDAN ART ARDA UYARILAR

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki’nin “Kaşif” adı verilen mobil eğitim tırı ile yaptığı deprem eğitimleri Eskişehir’de sona erdi. Daha önce 12 şehirde verdiği seminerde Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çeken Moriwaki, yapı güçlendirmesi ve depreme ilişkin bilgiler verdi. 

Özellikle İstanbul'da söz konusu depremin gerçekleşmesiyle etkilenecek bölgeleri açıklayan Görür, "Özellikle Avrupa yakasında yer alan bölgeler Haliç'ten tutun Silivri'ye kadar olan alan, denize yakın olan kesimler Bakırköy, Zeytinburnu gibi, buralar depremden daha ciddi etkilenecek. Çünkü depremin şiddeti genellikle Haliç'ten Silivri'ye kadar 9 şiddetini bulacak. 9 şiddetinde bir depremin etkisi altında kalmak şu demek: Çok iyi yapılmış binalar bile ciddi hasarlar alabilir." dedi.

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Marmara beşik gibi sallanıyor! - Resim : 2

Kaynak: Haber Global

AdminAdmin