EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-05-2023 16:51

Diskalkuli Eğitimi Tamamlandı

Sakarya Valiliği himayelerinde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen “Bilim Sakarya” projesi kapsamında, “Matematik Seferberliği” ne katkı sağlamak amacıyla Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen DİSKALKULİ (Matematik Öğrenme Güçlüğü) eğitimi tamamlandı.

Diskalkuli Eğitimi Tamamlandı


 

FARKLI BRANŞLARDA 24 ÖĞRETMEN

 

Adapazarı Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen eğitim, Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Mutlu rehberliğinde gerçekleştirildi. Sınıf, ilköğretim matematik, psikolojik danışman ve rehberlik ve özel eğitim branşlarında 24 öğretmenin katılım sağladığı üç günlük eğitimde, “Diskalkuli”nin ne olduğu, belirtileri, nasıl müdahale edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

 

MATEMATİK BECERİSİNİ GELİŞTİRME

 

Matematik alanına özgü güçlüklere sebep olan çeşitli durumları ifade etmek için kullanılan ve aritmetik becerileri edinme yetisini etkileyen durumları tanımlayan “Diskalkuli” teriminin Matematik Seferliği kapsamında ele alındığını ve bu alanda gereken çalışmaların yapılacağını belirten Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş; bu güçlüğü yaşayan öğrencilere yönelik ön yargıların ortadan kaldırılarak eğitimlerin ve uygulamaların artıralacağını da ekledi.

 

Bakırtaş; yenilik ve gelişim yolundaki çalışmaları adına Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Mutlu’ ya, eğitimi koordine eden Dr. Tuğba Dündar’ a, her daim gelişim yolunda yenilikleri takip eden öğretmenlere katılımları ve destekleri adına teşekkür etti.

 

AdminAdmin