GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-03-2023 15:25   Güncelleme : 30-03-2023 15:41

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ″40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı″nın açılışına katıldı

İSTANBUL (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı ve Vakıf Fuarcılık tarafından Fatih Camisi'nin avlusunda düzenlenen "40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nın açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ″40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı″nın açılışına katıldı

Kur'an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı açılışta konuşan Erbaş, gençlerin ve çocukların kitapla buluşmasının önemini vurguladı.

Kitap okunması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Erbaş, "İstiyoruz ki milletimizin kitap okuma oranı yükselsin. Buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kitap okuma oranının diğer ülkelere kıyasla daha da yükselmesini arzu ediyoruz. Son yıllarda güzel bir artış var. Gençlerimizin kitap okuma sayılarının arttığını görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Bizim medeniyetimiz kitap medeniyeti, kütüphane medeniyeti. Bu millet, kitaba ve kütüphaneye sahip çıktığı zamanlarda hep ilerlemiş, hep yükselmiş. Kitaptan ve kütüphaneden uzaklaştığı zamanlarda gerilemiş. Dolayısıyla biz istiyoruz ki madem ki medeniyetimizin temeli okumaya, ilme, bilgiye, hikmete, irfana dayanıyor, bilgimizin artması, irfanımızın gelişmesi için mutlaka okumamız lazım." ifadelerini kullandı.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da fuarın, geçen senedekinden çok daha güzel olduğunu belirterek, "Fuara katılanlar çok memnun kalıyor. Herhalde, bu kitap fuarı nereye en çok yakışır denilse, burası en çok yakışacak yerlerden bir tanesidir." dedi.

Eski Diyanet İşleri Başkanlarından Tayyar Altıkulaç'a kitap hediye eden Erbaş, açılış kurdelesini kestikten sonra fuarı gezdi.

Deprem bölgesindeki çocuklar için kitap bağışının da kabul edildiği fuar, 17 Nisan'a kadar devam edecek.

AdminAdmin