EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-04-2023 14:04

Doç. Dr. Ali Erduman Hendek MYO’da yeni görevine başladı

SUBÜ Hendek MYO’da bayrak değişimi yaşandı. Dr. Öğretim Üyesi Nihat Kurt, müdürlük görevini Doç. Dr. Ali Erduman’a devretti.

Doç. Dr. Ali Erduman Hendek MYO’da yeni görevine başladı

 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu’nda bayrak değişimi yaşandı. Dr. Öğretim Üyesi Nihat Kurt, müdürlük görevini Elektrik ve Enerji Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Erduman’a devretti. Devir-teslim törenine SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAYEM) Müdürü Doç. Dr. Barış Boru ile akademisyenler ve idari personeller katıldı. Kurt’a 6 yıllık müdürlük sürecindeki hizmetleri için teşekkür eden Rektör Sarıbıyık, Erduman’a ise başarılar diledi.

 

Huzur ortamı oluştu

Müdür Dr. Öğretim Üyesi Nihat Kurt’un akademik çalışmalarına vakit ayırmak için görevi devretmek istediğini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “İdari görevler kadar akademik kariyerin devamlılığı da son derece önemli. Nihat hocamız 6 yıl gibi bir süre boyunca önemli hizmetlerde bulundu. Hendek MYO’da bir huzur ortamı ve kendi içinde bir düzen oluştu. Başta projeler olmak üzere akademik anlamda da birçok iş yapıldı. 2. Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alacak yeni okul binası için gayretler sarf edildi. Biz hizmetlerinden memnunuz. Hendek MYO’nun sanayiyle en çok iç içe olan birimimiz olmasını hedefliyoruz. Ali hocamızın da bu doğrultuda gayretli çalışmaları var. Kendisinin müdürlük için doğru bir tercih olduğunu düşünüyoruz. Böylesi görevleri hakkıyla yapmak ve hakkıyla teslim etmek çok kıymetli” diye konuştu.

 

En büyük değişken insan

Hendek MYO’da görev sorumluluğu ve aidiyeti yüksek bir çalışan kadrosu olduğunu vurgulayan Dr. Öğretim Üyesi Nihat Kurt, “Burada başarısız olmak zor. Ali hocam da ekibimizi tanıyor. Yöneticilikteki en büyük değişken insan. Her şeyi doğru yapsanız bile herkesle iyi geçinmek pek mümkün olmuyor. Bunun için işlere odaklanmak ve istişare ile en doğrusuna karar vermek son derece önemli. Ali hocama görevinde kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Ali Erduman ise, “Nihat hocamızın başarılı çalışmalarını daha da ileriye taşımak için gayret edeceğiz. Allah utandırmasın. Beni bu göreve layık gören rektör hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Doç. Dr. Ali Erduman kimdir?

1980 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Doç. Dr. Ali Erduman, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Eğitimi Bölümü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi.  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi’nde yüksek lisans ve 2015 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalı Elektrik Tesisleri Programı’nda doktora eğitimini tamamladı. 2021 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında doçent unvanını aldı. 2006-2009 yılları arasında özel sektörde yönetici olarak çalıştıktan sonra 2010-2015 yılları arasında YTÜ’de araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2014-2015 yıllarında İsveç Uppsala Üniversitesi’nde Rüzgâr Enerjisi ve Elektrik Mühendisliği ile ilgili çalışmalar yaptı. 2016-2021 yılları arasında Hakkâri Üniversitesi’nde (HÜ) doktor öğretim üyesi olarak çalıştı.  HÜ’de MYO müdürlüğü, dekan yardımcılığı ve bölüm başkanlığı gibi idari görevlerde bulundu. 2021-2022 yılları arasında SUBÜ Hendek MYO’da doktor öğretim üyesi olarak çalışan Erduman, 2022 yılından itibaren ise Sakarya MYO’da doçent doktor olarak görev yapmaktadır. SUBÜ’de Elektrik ve Enerji Programı Başkanlığı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama ve Araştırıma Merkezi Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Akademik olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın ve bilimsel projeler gerçekleştiren Erduman, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AdminAdmin