Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
İLÇE HABERLERİ

EĞİTİM ÜZERİNDEN KARALAMA OPERASYONU

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
EĞİTİM ÜZERİNDEN KARALAMA OPERASYONU
Paylaş:

 

İlgili bakanlıkların Türkiye genelinde hasarlı okulların yıkım kararını aldığı okullardan biri olan Hendek Anadolu Lisesi hakkında; Belediyemiz aleyhine başlatılan sinsi ve fütursuz saldırılar üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Daha önce açıklamamıza ve aslında çok iyi bilinmesine rağmen tekrar ifade ediyoruz; Hendek Anadolu Lisesinin yıkım kararıyla ilgili belediyemizin yetkisi olmadığı gibi böyle bir talebimiz de kesinlikle bulunmamaktadır. ‘Okul yıkın proje yapalım’ gibi bir teklifimizin olmadığını açıkça ifade etmemize rağmen art niyetli odakların tezgâhladığı operasyon sonucu yanlış bilgilendirmelerle Hendek Belediyesinin suçlu ilan edilerek hedef gösterildiğine şahit oluyoruz.

 “O öyle dedi, bu şunu söyledi, ben böyle duydum” gibi akla izana sığmayan gerekçelerle düşmanca dedikodular üretilmektedir. Resmi açıklamamız bir yana; net bilgi-belge olmadan Milli Eğitim Müdürlüğünün uhdesinde ve yetkisinde olan bir konuyla alakalı olarak sanki Belediyemizce öğrencilerin eğitim hakkı elinden alınmış şeklinde algı yaratılma çabası sadece kirli bir girişimden ibarettir.

Yeni bir okul yapılmadan mevcut okulla alakalı taşıma kararını uygun bulmadığımızı, yeni bir okulun tahsis edilip mevcut okulun yıkılmasından sonra buraya meydan ve otopark yapılma hedefimizi açıklamamıza rağmen; okul yerine AVM yapılacağını yayan fitne odakları, çözümün parçası olmak yerine velilerin duygularını maalesef istismar etmektedir. 

Taşınması dahil bizimle hiçbir alakası olmayan Anadolu Lisesi olayı üzerinden fırsatçılık yapan ve kim olduklarını çok iyi bildiğimiz odakların çıkarları adına belediyemizi hedef gösterme girişimlerine velilerimiz kesinlikle itibar etmemelidir.

Biz elbette Hendek’ten tarafız. Hiçbir vatandaşımızın mağduriyetini istemeyiz, alenen tarafız. Başkanımızın ilgili makamlarla görüşmeleri devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

İLÇE HABERLERİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et ÇAĞLAYAN PARK ÇOK YAKIŞACAK

Akışın sonuna geldiniz.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');