EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-09-2023 00:56   Güncelleme : 06-09-2023 06:07

Ergün Atalay Maden İşçileri Ïle Bir Araya Geldi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, 5 Eylül 2023 Salı günü Eskişehir ili Mihalıççık ilçesinde bulunan maden ocağında açlık grevi başlatan işçiler ile bir araya geldi.

Ergün Atalay Maden İşçileri Ïle Bir Araya Geldi

 

Konfederasyonumuza bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası’nın örgütlülük alanında bulunan SSS Yıldız Holding İşyerine bağlı Doruk Madencilik'e ait Yunus Emre Termik Santrali olarak faaliyet gösteren kömür maden ocağında çalışan işçilerin 31 Ağustos itibariyle başlattığı açlık grevi sona erdi. 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin AKÇUL, 5 Eylül 2023 Salı günü Eskişehir ili Mihalıççık ilçesinde bulunan maden ocağında açlık grevi başlatan işçiler ile bir araya geldi.

Yerin yüzlerce metre altındaki madene inen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, işçilerle birlikte dışarı çıktı. Mağduriyetlerinin giderilmesi sözünü alan ve madenden çıkan işçiler, açlık grevlerine son verdi. 

“MADENCİLERİMİZ ÖLDÜĞÜ ZAMAN ANILMASIN”

İşçilerle birlikte madenden çıkan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY maden işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, işçilerin 31 Ağustos'tan bu yana 1700 metre derinlikte olduğunu ifade etti. Hem madencilerle hem de işveren tarafıyla görüştüğünü belirten ATALAY, şöyle devam etti: 

"Perşembe günü madenci arkadaşlarımız yerin altına inerek bir süreç başlattı. Bugün 5'inci gün. Biz buraya gazeteci arkadaşlarla beraber bin 700 metre aşağı inerek sizin yanınıza geldik. Yerin altı da vatan, üstü de ama sizler ekmek paranızı yerin altından çıkartıyorsunuz. Ben zaman zaman ifade ediyorum. Ülkeyi yönetenler, sivil toplumda görev yapanlar, sendikacılar yerin altına madene girmeden maden işiyle ilgili bir karar veremez. 

Eskişehir Valisi, emniyet müdürü, eski bakan kim lazımsa yetkililerin tamamı ile bu süreci konuştuk. Burada işvereni görme imkanım olmadı. Telefonla konuştuk, vekili de yanımda. Onlar, 'Beş aydır üretim yapmıyorum. Benim ruhsatımı vermiyorlar" diyorlar. Biz ruhsatı falan bilmeyiz. Bakkal para bekliyor, ev sahibi para bekliyor, çocuklar okula para bekliyor. Bizim evimize para götürmemiz lazım. Şirket temsilcileri üç ay içerisinde size de gidenlere de bu kıdem tazminatlarını vereceklerini söyledi. Ayrıca ekim ayı sonuna kadar şu anda çalışanlar yer altındaki gibi maaşlarını alacaklar. 

Ülkeyi idare edenler bu meseleyi bir an evvel çözsünler. Yeteri kadar zaten sıkıntı çekiyoruz. Madenciler öldüğü zaman anılmasın. Depremden sonra arama kurtarma çalışmalarında madenciler en öndeydi. Süper işler yaptı madenciler. O bölgeye gittik geldik beraber madencilerimizle. Hiç kimsenin giremediği yere en kısa sürede girdiler. Öldüğümüz zaman bizim sayımızı saymasınlar. Ölmeden bize bir çare bulsunlar" dedi.

AdminAdmin