EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-12-2023 02:17   Güncelleme : 08-12-2023 11:47

Ergün Atalay ''Öyle şey olmaz''

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerinde, 14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırının teklif edilmesi halinde, "O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz" dedi.

Ergün Atalay ''Öyle şey olmaz''

Her kesimden milyonların gözünün çevrildiği bu kritik toplantı öncesinde Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay komisyonda 2 kadın, 2 erkek asgari ücretli işçinin yer alacağını, işçilerin nasıl geçinemediklerini, hükümet ve işveren temsilcilerine masada anlatacaklarını vurguladı. Atalay, hükümet tarafının teklifini görmeden rakam konuşmayacaklarını söyledi.

14 bin TL civarında hesaplanan açlık sınırıyla hükümetin gelmesi halinde ne yapacakları sorulan Atalay, “O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz” dedi. Bazı hükümet yetkililerinin ifade ettiği ve yüzde 25 artışa tekabül eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti de asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Atalay, “Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz. Teklifi Başkanlar Kurulu’na getirip orada kararımızı veririz” dedi.

Başkan Atalay, asgari ücrete bir yıl artış yapılmayacağı göz önüne alındığında, yılsonuna kadar geçimi sağlayacak bir artış yapılması gerektiğini söyledi.

Atalay dün de asfgari ücrete tek zam için önce enflasyonun düşürülmesi gerektiğini söylemişti.

AdminAdmin