SPOR
Giriş Tarihi : 25-02-2024 21:36

Eyüpspor-Sakaryaspor:3-2

Sakaryaspor, Trendyol 1.Lig'in 24'ncü haftasında lider Eyüpspor'un konuğu oldu. Zorlu deplasmanda vasat bir oyun oynayan ve 51'nci dakikada 10 kişi kalan Sakaryaspor, sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Yeşil-Siyahlılar bu mağlubiyetle play-off yarışında bir yara daha aldı. 

Eyüpspor-Sakaryaspor:3-2

 

Trendyol 1.'in 24. haftasında Sakaryaspor deplasmanda lider Eyüpspor ile karşı karşıya geldi. 
Karşılaşmada ilk tehlikeli atak Sakaryaspor'dan geldi. 12'nci dakikada Eyüpspor defansının kaleciye geri pasında Kabongo Kasongo topa yetişti ve top kaleci Berke'den sekti. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Murat Cem Akpınar müsait pozisyonda meşin yuvarlağı auta gönderdi. 

REGATTİN ATTI 

28'nci dakikada Eyüpspor 1-0 öne geçti. Caner Erkin, korneri Fredy ile paslaşarak kullandı. Fredy topu Ragattin'e verdi. Ragattin'in vuruşunda top Rotman'a çarparak ağlarla buluştu. 1-0'dan sonra tehlikeli ataklarını sürdüren ev sahibi takım Sakaryaspor'a oranla daha etkili bir futbol ortaya koydu ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 

10 KİŞİ KALDIK

Teknik Direktör Tuncay Şanlı, ikinci yarıya Dimitrov ve Samed Onur hamleleriyle başladı. Ancak ikinci yarının 51'nci dakikasında Isaac Donkor, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı ve Sakaryaspor 10 kişi kaldı. 

HASAN'LA BERABERLİĞİ YAKALADIK

Sakaryaspor Del Valle'ye yapılan faul ile serbest vuruş kazandı. Murat Cem'in kullandığı serbest vuruşta, kafalardan seken topa arka direkte Hasan Kılıç tamamladı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Yardımcı hakem bu pozisyonda ofsayt bayrağını kaldırdı. Ancak VAR'ın uzun süren incelemesi sonucunda gol geçerli sayıldı ve Sakaryaspor, 10 kişi kaldığı zorlu deplasmanda 58'de  1-1'lik eşitliği yakaladı. 

TALKIN VE AHMED SKORU BELİRLEDİ

1-1'den sonra 10 kişi olan Sakaryaspor kalesine yüklenen Eyüpspor, 71'nci dakikada Taşkın İlter'in golüyle 2-1 öne geçti. Ev sahibi takım Caner Erkin ile bir etkili korner daha kullandı. Caner'in ortasında arka direkte Claro topu indirdi ve Taşkın İlter altı pasta topu ağlara gönderdi. Dakikalar 81'i gösterdiğinde bu kez sahneye Ahmed Kutucu çıktı ve arrığı golle durumu 3-1'e getirdi. Caner Erkin'in kendi sahasından gönderdiği pasta topla buluşan Ahmed ceza sahasına girerek sert bir vuruşta topu ağlara gönderdi. Sakaryaspor uzatma dakikalarında Çağlayan'ın golüyle farkı 2'ye indirdi fakat karşılaşma 3-2'lik Eyüpspor galibiyetiyle sona erdi. Sakaryaspor bu mağlubiyetle ligde 40 puanda kalarak play-off yarışında bir yara daha aldı. 


EYÜPSPOR-SAKARYASPOR: 3-2

STAT: Eyüp Stadı
HAKEMLER: Yasin Kol, Özgür Ertem, Kadir Akıllı 
EYÜPSPOR: Berke Özer, Claro, Robin Yalçın, Mehmet Uçar, Ragattin (Dk. 88 Seslar), Fredy (Dk. 63 S.Saiz), Recep Niyaz (Dk. 84 Tugay Kaçar), Ahmed Kutucu, Caner Erkin, Metehan Baltacı (Dk. 63 Taşkın İlter) , Bruno (Dk. 63 Thuram)
T.DİREKTÖR: Arda Turan 
SAKARYASPOR: Cihan Topaloğlu, Oğuz Yıldırım, Isaac Donkor, Çağlayan Menderes, Bülent Uzun, Rotman (Dk.46 Samed Onur), Hasan Kılıç, Odise Roshi (Dk. 46 Dimitrov), Murat Cem (Dk. 86 M.Himmet Ertürk),  Del Valle (Dk. 73 Burak Süleyman), Kabongo Kasongo
T.DİREKTÖR: Tuncay Şanlı 
GOLLER: Dk. 28 Regattin, Dk. 71 Taşkın İlter, Dk. 81 Ahmed Kutucu (Eyüpspor), Dk. 58 Hasan Kılıç, Dk. 90+5 Çağlayan Menderes (Sakaryaspor) 
KIRMIZI KART: Dk. 51 Donkor (Sakaryaspor)
SARI KARTLAR: Dk. 75 S.Saiz (Eyüpspor) 

AdminAdmin