YEREL
Giriş Tarihi : 21-08-2023 16:14   Güncelleme : 21-08-2023 16:17

FERİZLİ BELEDİYESİ SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ’NE 25 YILLIK TAHSİS KARARI ALDI

Ferizli Belediyesi tarafından yapılan olağanüstü meclis toplantısında, belediyeye ait Ferizli Hükümet Konağı karşısındaki binanın bir bölümünün Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne 25 yıl süreyle tahsis edilmesi kararlaştırıldı. 3 maddenin karara bağlandığı toplantı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun başkanlığında gerçekleşti.

FERİZLİ BELEDİYESİ SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ’NE 25 YILLIK TAHSİS KARARI ALDI



Meclis toplantısında görüşülen ana gündem maddeleri arasında, belediye binasının bazı bağımsız bölümlerinin üniversiteye tahsisinin yapılabilmesi için; özel mülkiyetli bağımsız bölümlerinin belediye mülkiyetindeki bağımsız bölümlerle trampa yapılması yer aldı. 
Bu kararla, Ferizli Hükümet Konağı karşısındaki belediye binasının bazı bölümleri üniversitenin kullanımına açılacak. Buna göre, binanın zemin katında yer alan 9'dan 15'e kadar numaralı bağımsız bölümler, ilk katta 16'dan 30'a kadar ve ikinci katta 31'den 45'e kadar olan bölümler üniversiteye ayrılması konusu oybirliğiyle kabul edildi.
Bunun yanı sıra, trampa işlemi kapsamında zemin kattaki 11, 14, 15 numaralı ve 1. kattaki 19 numaralı bağımsız bölümlerin mülkiyeti Ferizli Belediyesi’ne ait zemin kat 1, 5, 6 ve 7 numaralı bağımsız bölümlerle trampa yapılması için düzenlemeler yapılması kararı alındı.
Başkan Gündoğdu tahsisle ilgili yaptığı açıklamada, " Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği, Ferizli'nin eğitim vizyonunu daha da yükseklere taşımayı hedefliyor. Belediyemizin aldığı bu karar, Ferizli'nin geleceği için eğitimi ön planda tutan bir yaklaşımla gençlerimize daha kaliteli eğitim fırsatları sunmayı amaçlamaktadır." dedi. 
Gündemin bir diğer maddesi ise, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/g maddesi gereğince şartlı bağışın kabul edilmesiydi. Bu madde de oy çokluğu ile kabul edildi.
Başkan Gündoğdu, toplantının sonunda alınan kararların Ferizli ve bölgesi için hayırlı olmasını temenni ederek, meclis üyelerine teşekkürlerini iletti.

AdminAdmin