YEREL
Giriş Tarihi : 03-07-2023 12:33

Ferizli Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ferizli Belediyesi, Temmuz ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun başkanlığında yapılan toplantıda, önemli kararlar alındı. Ayrıca Erenler Belediye Başkanı Merhum Fevzi Kılıç, meclis toplantısında bir kez daha saygıyla anıldı.

Ferizli Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantı, yoklama ve bir önceki aya ait meclis tutanak özetlerinin oylanmasıyla başladı.

Fevzi Kılıç Bir Kez Daha Saygıyla Yad Edildi

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, açılış konuşmasında Fevzi Kılıç'ın vefat haberiyle ilgili üzüntülerini ifade etti. Başkan Gündoğdu, "Kıymetli ağabeyim ve dava arkadaşım Fevzi Kılıç'ın vefat haberi yüreklerimizi dağladı. Bu vesileyle Fevzi Başkanımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine bir kez daha sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet, derecesi ali olsun," sözlerini dile getirdi.

Salep Yetiştiriciliği Projesinde İkinci Hasat Tamamlandı

Başkan Gündoğdu, son bir aylık çalışmalar hakkında bilgi vererek, Ferizli'de "Kültür Ortamında Salep Yetiştiriciliği ve İşlenmesi" projesi kapsamında ikinci salep hasadının gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Gündoğdu, projenin hızla devam ettiğini belirterek, 12 çiftçi kadın ile birlikte 5 gün boyunca 2. hasadı tamamladıklarını ve salep bitkisinin ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, çiftçileri bu alanda teşvik etmek için gerekli çalışmaların yapıldığını da vurguladı.

Ayrıca, Başkan Gündoğdu konuşmasında hemşehrilerinin ve tüm vatandaşların geçmiş Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutlayarak, bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini diledi.

İmar Kararları Oybirliği ile Kabul Edildi

Meclis toplantısının gündemi ise üç maddeden oluşuyordu. Gündemin 1'inci maddesinde, Ferizli İlçesi Hocaoğlu Mahallesi içerisinde kırsal yerleşim alanının belirlenmesine yönelik, kamu yararı kararı alınması ile ilgili imar komisyon raporu görüşüldü. Gündemin 2'nci maddesinde ise, Ferizli İlçesi Ceylandere Mahallesi içerisinde kırsal yerleşim alanının belirlenmesine yönelik, kamu yararı kararı alınması ile ilgili İmar Komisyon raporu görüşüldü. Gündemin 3’üncü maddesinde ise, Ferizli İlçesi Gölkent Mahallesi'ndeki bazı parseller için hazırlanan nazım imar planı değişikliği görüşüldü. Tüm bu maddeler, imar komisyonunun önerileri doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi.

Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Tatil Edildi

                      

Toplantının sonunda Başkan Gündoğdu, meclis üyelerine teşekkür ederek, alınan kararların Ferizli ve bölge için hayırlı olmasını temenni etti. Ayrıca, Ağustos ayı meclis toplantısının tatil edildiği duyuruldu. 

AdminAdmin