YEREL
Giriş Tarihi : 13-12-2022 20:28

FERİZLİ KAPALI PAZAR YERİ İÇİN KURALAR ÇEKİLDİ

Ferizli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ferizli Kapalı Pazar yerindeki tezgah yerleri için kura çekimi gerçekleştirildi. Başkan Gündoğdu, “Biraz gecikmeli de olsa haklı bir gurur yaşıyoruz. İlçemizin en büyük eksikliğini tamamladık. Bölgemize hayırlı olsun” dedi.

FERİZLİ KAPALI PAZAR YERİ İÇİN KURALAR ÇEKİLDİ

Ferizli Belediyesi tarafından yapılan Ferizli Kapalı Pazar alanında tezgâh açacak olan esnafların yerleri belirlenmesi için kura çekildi. Hazırlanan çekiliş kutusunda ilk iki kura çekimlerini Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı ve Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu yaptı.

İnşa çalışmaları tamamlanan Ferizli Kapalı Pazar Yerinde gerçekleştirilen kura çekimine; Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Ak Parti Ferizli İlçe Başkanı Muhsin Zurnacı, MHP Ferizli İlçe Başkanı Veysel Dikbaş, CHP Ferizli İlçe Başkanı Rüştü Yüksek, İYİ Parti Ferizli İlçe Başkanı Mehmet Ata, Daire Amirleri, Belediye Meclis üyeleri, Ferizli Esnaf Odası Başkanı Bahattin Paşalı, Ferizli Muhtarlar Derneği Başkanı Haluk Onay, muhtarlar, pazarcı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekimi öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 31 Mart 2019 yerel seçimi hazırlık dönemine vurgu yaparak, seçim çalışma döneminde öncelik verdikleri proje olan Kapalı Pazar yerini bugün hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Doğup büyüdüğü ilçeye hizmet etmekten her zaman gurur duyduğunu belirten Başkan Gündoğdu, amacımız gelecek kuşaklara modern çağın gereksinimlerini karşılamış, yaşamaktan keyif alınan güzel bir Ferizli bırakmak dedi.

Yerleşim planını hazırlarken hiçbir esnafı mağdur etmediklerini belirten Başkan Gündoğdu, yerleşim sürecinin kendilerini, pazar yerinin tamamlanma sürecinden daha çok zorladığını ifade etti.

Yerleşim planlamasını yaparken dengeleri bozmadan, pazar esnafını üzmeden, hakkaniyetli bir süreç yürütülmesi gerekiyordu diyen Başkan Gündoğdu, “bu yüzden pazar esnafımızı yerleştirme adına bir komisyon kurduk. Komisyona da tekstil esnafımızı temsilen Yakup Bey’i, sebze ile kuru gıda esnafımızı temsilen Ziya Bey’i ve yerel esnafı temsilen de Temel Bey’i sizler seçerek gönderdiniz. Bu komisyonda esnaf odası başkanımız Bahattin Bey’de dahil olarak sürecin şeffaf yürütülmesine katkı verdiler. Bu komisyonda görev alan arkadaşlarımıza özveri göstererek iyi niyet ve hakkaniyet çerçevesinde verdikleri katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Toplamda 121 tezgaha sahip pazar yerimizde, tezgahların 73 tanesini sebze, meyve, kuru gıda, peynir ve hırdavat tezgahı, 40 tanesini giyim ve 8 tanesini ise köylü pazarı oluşturmaktadır. Mevcutta 2540 m2 olan kapalı alana ilave olarak yaklaşık 1000 m2 alan belediye personelimizin çabası ile kapatılarak tekstil esnafımızı bu alana alacağız. Toplam 3500 m2 kapalı alan ile halkımıza hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha çok gönüllere dokunan, pozitif katkılar sunan projeler üretmek için gayret ettiklerinin altını çizen Başkan Gündoğdu, “Kapalı Pazar Yeri bunlardan biridir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz her tesis, hemşerilerimizin refahını arttırıp, bizlere yeni projeler üretmede ilham kaynağı olmaktadır. Ferizli Hayalimiz Kaderimiz Olsun diyerek Ferizli’mizin tarihine ışık tutmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Ferizli’yi miras bırakmak boynumuzun borcudur. Ferizli halkının içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ilçe oluşturacak, sizlerin desteğiyle daha birçok projeyi el ele, gönül gönüle başarıyla hayata geçireceğiz. Rabbim nice hizmetleri birlikte yapmayı nasip eylesin” dedi.

Programda konuşan Kaymakam Hasan Balcı ise Ferizli’nin son yıllarda gelişim seyri içerisinde olduğuna vurgu yaparak, “bende yaklaşık son 15 aydır bu gelişim sürecine tanıklık ediyorum. Bizlerde elimizden geldiğince Ferizli’nin gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu kapalı Pazar yeri çok güzel ve amacına yönelik oldu. Sokak arasında kalan pazarcı esnafımız burada rahat nezih ve temiz bir ortamda hizmet etmesine, vatandaşlarımızın burada rahatlıkla alışveriş yapmasına olanak sağlayacak. İnşallah kamu kurumlarıyla hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin belediyemiz, kaymakamlığımız, sivil toplum kuruluşu örgütlerimiz, ilçe başkanlarımız, müteahhitlerimiz, esnaflarımız, vatandaşlarımız, kısaca hep birlikte Ferizli’mizin şimdisini ve geleceğini inşa edeceğiz. Ben Ferizli’nin birkaç yıl sonra her yönden daha da gelişerek çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Kapalı pazar yerimizin hem pazar esnafımıza hem de hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Pazar esnafı ise kapalı pazar yerinin çok güzel olduğunu belirterek, emeklerinden ve hizmetlerinden dolayı Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kura çekimi gerçekleştirildi. Pazarda tezgâh açacak olan pazarcı esnafının yerleri tek tek kura ile belirlendi.

Kapalı pazar yeri yerleşim planı kura çekimi töreni, yapılan ikramların ardından sona erdi.

 

 

 

AdminAdmin