YEREL
Giriş Tarihi : 29-10-2023 15:56

Ferizli’de Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkulu Etkinliklerle Kutlandı

Ferizli'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, 28 Ekim günü Ferizli Hükümet Konağı önünde düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Aynı gün içerisinde Ferizli Belediyesi, ilçe genelindeki tüm esnaflara Türk bayrağı dağıtarak, bayram coşkusunu her yere yaydı.

Ferizli’de Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkulu Etkinliklerle Kutlandı

29 Ekim günü, saat 10.30’da Ferizli İlçe Kaymakamlığı'nda düzenlenen tebrik kabul töreni ile etkinlikler devam etti.  Ardından, saat 11.00'de Ferizli Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesi bahçesinde, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, öğrencilerin sergilediği performanslar izleyenlerden tam not aldı. Birçok kişi bu anlamlı anları cep telefonlarıyla kaydederek ölümsüzleştirdi.

Etkinlik, Ferizli İlçe Kaymakam Hasan Balcı ve Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’nun halkı selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden program, Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı'nın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile sürdü. Kaymakam Balcı konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki kurtuluş savaşının eşsiz bir zaferle sonuçlandığını ve bu zaferin Cumhuriyet ile taçlandırıldığını vurguladı. Balcı, Cumhuriyet idaresinin Türk insanının ufkunu açtığını, kapasitesini ortaya çıkardığını ve modern dünyanın değerleriyle tanıştırdığını ifade etti. Millet olarak bu gururu hep birlikte yaşadıklarını belirten Balcı, milli birlik, beraberlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek bu değerleri yüceltmeye devam etmemiz gerektiğini vurguladı. Kaymakam Balcı, Cumhuriyetimizin 100. yılına erişmenin coşkusunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitleri ve kahraman gazileri şükran, minnet ve rahmetle anarak konuşmasını tamamladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, öğrenciler tarafından sergilenen birbirinden etkileyici gösteriler, halk oyunları, zeybek, 29 Ekim temalı şiirler ve oratoryo gösterileriyle renklendi. Öğrencilerin performansı, izleyenleri adeta büyüledi ve etkinliğe katılan herkesi gururlandırdı. Öte yandan, Ferizli Belediyesi, etkinlik boyunca vatandaşlara limonata ikramında bulunarak, kutlamalara tat kattı.

Ferizli İlçe Kaymakamı Hasan Balcı ve Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'nun yanı sıra, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, askeri ve mülki erkan, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı kutlamalarına katılarak, bu anlamlı günün coşkusunu birlikte yaşadılar.

 

 

 

AdminAdmin