YEREL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 22:34

Ferizli'de Gazzeli Çocukların Anısına Fidanlar Toprakla Buluştu

Ferizli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesi iş birliğiyle, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında yaşamını yitiren çocukların anısını yaşatmak için Ferizli'de fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Ferizli'de Gazzeli Çocukların Anısına Fidanlar Toprakla Buluştu

Etkinlik kapsamında, Ferizli Belediyesi Botanik Parkı'nda Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz, Ferizli Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesi Müdürü Cemil Kurt, öğretmenler ve öğrenciler fidan dikti.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, etkinlikte yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli çocukların anısına fidan dikildiğini belirtti.

Başkan Gündoğdu" Gazze'de masum çocuklar, evlerinde, okullarında, sokaklarında katledildi. Bu çocuklar, savaşın ve zulmün ne demek olduğunu bilmeden, sadece yaşamak istiyorlardı. Bir gün okula gitmek, arkadaşlarıyla oynamak, aileleriyle vakit geçirmek istiyorlardı. Ama onlar, bu hayallerinin çok uzağında, bombaların altında, ölümle burun buruna kaldılar. Bu fidanları dikerek, onların anısını yaşatmayı ve bu zulmün bir daha yaşanmaması için mücadele etmeyi taahhüt ediyoruz. Biz, bu çocukların sesi olmaya, onların yaşadıklarını unutmamaya ve unutturmamaya kararlıyız” dedi.

Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz da, bu tür etkinliklerin öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunduğunu, aynı zamanda onlara dünya çapında yaşanan sorunlara karşı duyarlı olma ve insanlık adına hareket etme değerlerini öğrettiğini vurguladı. Yılmaz, Ferizli'deki bu fidan dikme etkinliğinin, sadece bir anma töreni olmanın ötesinde, gelecek nesillere barış ve kardeşlik mesajları veren bir platform olduğunu belirtti.

Ferizli Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesi Müdürü Cemil Kurt ise, okul olarak Filistin'deki zulme ve katliama sessiz kalmamayı tercih ettiklerini vurguladı. Kurt, “bu etkinlik, bizim bu zulme karşı duruşumuzdur. Öğrencilerimiz, bu etkinlikle dünya sorunlarına karşı duyarlı olmayı ve empati yapmayı öğreniyor. Onlar, Gazze'de yaşananları unutmayacaklar ve bu zulmün sona ermesi için mücadele edecekler” ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan gençler de, Gazze'deki çocukların anısına fidan dikerken, şiddetin bir an önce sona ermesi dileğinde bulundu.

Etkinliğe, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Ferizli İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz, Ferizli Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesi Müdürü Cemil Kurt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

AdminAdmin