KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-05-2023 16:29

Gazete TÖMER Yayın Hayatına Başladı

Sakarya TÖMER, yabancı öğrencilerin Türkçeyi daha iyi öğrenmeleri ve aktif olarak kullanmalarını teşvik etmek amacıyla ‘Gazete TÖMER’i çıkardı.

Gazete TÖMER Yayın Hayatına Başladı

Yenilikçi yaklaşım ilkesi ile Türk Dili öğretimi alanında öncü olan Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), yabancı öğrencilerin Türkçe öğrenim süreçlerine katkı sağlamak amacıyla çevrimiçi olarak çıkardığı ‘Gazete TÖMER’ ile yayın hayatına merhaba dedi.

TÖMER Müdürü Prof. Dr. Sinem Yıldırımalp’ın girişimi ile yayına başlayan editörlüğünü TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ömer Göktaş ve Öğr. Gör. Furkan Varol’un yaptığı Gazete TÖMER’de öğrencilerin tema ya da serbest konular kapsamında yazdıkları yazılar, TÖMER hocalarının Türkçe ve Türk Kültürü hakkındaki yazıları bulunuyor.

Her sayıda, dilimizin zenginliğini oluşturan kalıp ifadelere, atasözlerine ve deyimlere; birbiriyle üretilen ve arasında anlam ilişkisi bulunan kelimelere, Türk kültür hayatındaki önemli kavram ve motiflere, türkülerimizin hikayelerine, TÖMER öğrencilerinin Türkçe becerilerini geliştirmeye yönelik tavsiyelere, Türk mutfağına, Türk tarihine yönelik bilgilere yer veriliyor.

Gazete TÖMER’de dünyanın çeşitli bölgelerindeki kültürlerle ilgili yazılara da yer veriliyor. Daha önce TÖMER’de okuyup mezun olan öğrenciler hazırlıktaki öğrenciler için TÖMER ve üniversite hakkında tavsiye mektupları yazarak hazırlık süreçlerine yardım sağlıyor.

Aylık olarak hazırlanan Gazete TÖMER’e https://gazetetomer.sakarya.edu.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

AdminAdmin