EKONOMİ
Giriş Tarihi : 09-11-2022 11:09

GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜLÜĞÜNDE OTOPARK İHALESİ SONUÇLANDI

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tasarrufunda bulunan ve önceki dönemlerde öğrenci yurdu olarak faaliyet gösteren, 17 ağustos 1999 Marmara depremi sonrası ise yıkılarak boş arsa konumuna düşen, Serdivan ilçesi Hakkı Demir Cami yanında bulunan 1708 m2’lik ve arka sokağında bulunan 1000 m2 ‘lik  taşınmazları yıllarca boş kalmış, zaman zaman konteyner deposu, iş makinelerinin konulduğu  ve otomobillerin park edilerek işgal edildiği görüldüğünden, bu durumun ortadan kaldırılması ve gelir getirici tedbirler kapsamında kuruma gelir sağlanması açısından 2022 yılı Ekim ayında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışma başlatmıştı.

GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜLÜĞÜNDE OTOPARK İHALESİ SONUÇLANDI

 

 

Yapılan değerlendirmeler sonucu mevcut alanların otopark olarak işletilmek üzere kiraya verilmesi kararlaştırılıp, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü onayları ile ihale işlemlerine başlanmıştır.

11.10.2022 tarihinde yapılan açık artırma usulü ihale ile;

“77.000,00” ₺ muhammen bedel ile ihaleye çıkan 1708 m2 lik alan KDV ve paylar dahil “181.304,15” ₺ üzerinden,

“22.600,00” ₺ muhammen bedel ile ihaleye çıkan 1000 m2 lik alan, KDV ve paylar dahil “56.712,44” ₺ üzerinden kiraya verilmiştir.

            Yapılan çalışmalar sonucu, yaklaşık 20 yıldır boş olarak atıl durumda olan ve zaman zaman işgale maruz kalan 2 boş arazi için yıllık toplam 238.016,59 ₺ kira getirisi ile kurum gelirine katkı sağlanmıştır.

Konu hakkında açıklamada bulunan İl Müdürü Nevzat İnanç; “Kurumumuz hizmetleri arasında spor hizmetleri, gençlik hizmetleri, yurt hizmetleri ve yatırımlar olduğu gibi birde işletmeci yönümüz ile gelir getirici alanlar oluşturmak gibi sorumluluklarımız da bulunmaktadır.

Bu doğrultuda atıl durumda bulunan bu alanlarda kısa vadede bir yatırım söz konusu olmayıp, zaten araç parkları ile zaman zaman işgal edilen bu alanları gelir getirmesi açısından değerlendirerek kiralama yoluna gittik.

Önümüzde ki süreçte bu taşınmazlara bir Yatırım planlanması ihtimaline karşılık da kiralama işlemini birer yıllık olarak yapmayı uygun gördük. Ancak her yıl uzatma yada sözleşmeyi sonlandırma yetkisi kurumumuzda bulunmaktadır. Bu doğrultuda yapılan iki ihalemiz ile kurumumuza ait taşınmazları ekonomik olarak değerlendirmiş ve kurumumuza önemli bir gelir kalemi oluşturmuş olduk dedi.”

AdminAdmin