TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 11-04-2023 15:02

Google'dan kritik önlem: 31 Mayıs'tan sonra erişemeyecekler!

Google, dijitalde bireysel kredi teklifi sunan uygulamaların kullanıcıların fotoğraf ve kişiler gibi hassas bilgilerine erişimin 31 Mayıs tarihinden itibaren engelleyeceğini açıkladı.

Google'dan kritik önlem: 31 Mayıs'tan sonra erişemeyecekler!

Son dönemde Google Play'de çok sayıda bireysel kredi uygulaması yer almaya başladı. Bu uygulamalar kullanıcıların hassas bilgileri arasında yer alan fotoğraf ve kişilere erişim izni talep ediyordu. Talebi kabul etmeyenler ise uygulamayı kullanamıyordu.

 

Haber: Mehmet Efendi - Haber Global

Google, bu uygulamaların bu hassas bilgilere erişimini yasaklamaya karar verdi. Buna göre 31 Mayıs'tan itibaren kredi teklifi sunan uygulamalar kişilerin hassas bilgilerine erişim izni talep edemeyecek.

Google'ı böyle bir karar almaya iten neden ise kredi alan kullanıcıların son dönemde sık sık borç tahsildarları tarafından taciz edilmesinden kaynaklanıyor. Alacaklı firmaların uygulama vasıtasıyla borçluların kişisel bağlantılarına erişebildiği ve borçlunun ailesini, arkadaşların mesaj yoluyla taciz ettiğine yönelik çok sayıda şikâyet gelmeye başlamıştı. Borçlu olanları korkutmaya yönelik bu hamleleri kabul edilemez bulan Google gerekeni yaptı ve 31 Mayıs'tan itibaren bu uygulamaların erişimlerine sınırlama getireceğini duyurdu.

Özellikle Hindistan, Pakistan ve Kenya'da bu yöntemin çok fazla kullanıldığı belirtiliyor.

Öte yandan Google ayrıca Pakistan'da bu tür kredi teklif eden uygulamalarından lisans belgelerini de talep edecek. Lisansı olmayan uygulamalar kapatılacak. Google ayrıca bu ülkede bankacılık dışı finans şirketlerinin Play Store'da birden fazla dijital borç verme uygulaması açmasına izin vermeyecek

AdminAdmin