TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 19-02-2024 20:54

Güleryüz: "KARGU, 10’dan fazla ülkeye ihraç edildi"

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş.(STM) Genel Müdürü Özgür Güleryüz, STM'nin İHA'larından olan KARGU'nun 2018’den beri Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde olduğunu ve şu ana kadar 10’dan fazla ülkeye ihraç edildiğini bildirdi.

Güleryüz:

Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’na katılan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Hibya Haber Ajansı'na açıklama yaptı.

Güleryüz, en büyük motivasyonlarının ihracatı artırabilmek olduğunu ifade ederek, "Bizler STM olarak Türkiye savunma sanayiinin önemli ekosisteminin bir parçasıyız. Birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu çalıştayla beraber  hepimizin amacı aslında ülkemizin savunmadaki tam bağımsızlığını yürütmek için yaptığımız çalışmaları bir şekilde ihracatta da kanatlandırarak ekonomik anlamda ülkemize katkı sağlayabilmek. Adım adım başarıları artıracağız. Şu anda Ukrayna için ürettiğimiz çalışmalar var, başka ülkelerle görüşmelerimiz var. Bunların sayısı giderek artacak diye düşünüyoruz. " dedi.

AdminAdmin