EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-03-2023 09:29

HATAY’DA SAKARYA MAHALLESİ KURULDU

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Sakarya Şubesi, deprem bölgelerine gönderdikleri yardım TIR’larının ardından üyelerin katkılarıyla 350 kişilik Sakarya Mahallesi kurdu. Alt yapı ve kurulum işlemleri tamamlanan mahalle AFAD yetkililerine teslim edildi.

HATAY’DA SAKARYA MAHALLESİ KURULDU

ASKON Sakarya Şubesi depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın Antakya ilçesinde 350 kişinin barınabileceği, çay ve yemek ihtiyaçlarını giderebileceği Sakarya Mahallesi oluşturdu. ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz’ ın depremin hemen ardından bölgeye yaptığı ziyaret sonrası planlanan barınma ihtiyacına yönelik çalışmalar tamamlandı. Çay salonu, yemek salonu gibi ortak kullanım alanlarının yanı sıra 350 kişinin barınabileceği Sakarya mahallesi AFAD Antakya sorumlularına teslim edildi.

ÜYELERİME TEŞEKKÜR EDERİM

ASKON Sakarya üyelerinin hem maddi hem de fiziki olarak gece gündüz demeden çadır zeminlerinin hazırlanmasından, çadırların kurulmasına kadar emekleri ile kurulan Sakarya Mahallesi bugünden itibaren misafir ağırlamaya başlayacak. Başkan Engin Tumbaz “Depremi en acı şekilde yaşayan Sakarya’dan bölgeye adeta yardım seferberliği yapıldı. Hem üyelerimiz hemde Sakarya’lı hemşehrilerimiz Asrın felaketinde, depremzede kardeşlerimizin yanında olabilmek için üstün çaba gösterdiler. ASKON Sakarya olarak bizlerde öncelikli yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdık. Ardından da ‘Sizi en iyi biz anlarız’ felsefesiyle bölgede geçici barınma ihtiyacına cevap verebilmek adına girişimlerde bulunduk. Üyelerimizin katkılarıyla 350 kişinin barınabileceği Sakarya Mahallesini kurduk. Emeği geçen, katkı veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Tumbaz “Birlik ve beraberlik içerisinde bölgenin yeniden ayağa kalkması için çalışmaya devam edeceğiz. Devletimiz kısa sürede bölgede kalıcı konutlar, işyerleri yapacak. Devletimiz çok güçlü. Devlet-millet el ele vererek depremden etkilenen bölgede yaraları saracağız. Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acımız büyük, biz acılarımızı paylaşarak azaltmayı bilen bir milletiz” dedi

AdminAdmin