YEREL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 14:49

Hendek Belediyesi Bel-İş Merkezi’nden 10 Bin 764 Vatandaş İşe Yönlendirildi

Hendek Belediyesi, personel arayan işveren ile iş arayan vatandaş arasında köprü oldu. BEL-İŞ Merkezi’nde 5 yılda rekor sayıda işlem gerçekleşti. 6 bin 593’ü pandemi döneminde olmak üzere, 10 bin 764 vatandaş işe yönlendirildi. Başkan Babaoğlu, nitelikli istihdam merkezi ile iş gücüne daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 

Hendek Belediyesi Bel-İş Merkezi’nden 10 Bin 764 Vatandaş İşe Yönlendirildi

Son 5 yılda BEL-İŞ Merkezi’nde, İŞKUR sistemi üzerinden 9 bin 332’si yeni kayıt işlemi olmak üzere, kayıt güncelleme, yönlendirme, işsizlik ödeneği ve İŞKUR kayıt belgesi işlemleri de dâhil toplam 46 bin 478 işlem gerçekleştirildi.

BEL-İŞ 2019-2024 dönemi verilerine göre; Hendek’te, 5 yılda toplam 10 bin 764 vatandaş, istihdam edilmek üzere işe yönlendirildi. Özellikle pandemi döneminde, 6 bin 593 vatandaşın iş yerlerinde istihdam edilmesi sağlandı.

NİTELİKLİ İSTİHDAM

Diğer yandan iş gücüne destek amacıyla, eğitim planlaması da yapan Hendek Belediyesi, Nitelikli İstihdam Merkezi projesi kapsamında; Kadınlara yönelik tekstil atölyesini faaliyete geçirdi. Burada eğitimlerini tamamlayan ilk kursiyerler, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ilk hazır giyim siparişlerini bir firma için üretti. Nitelikli İstihdam Merkezi’nin faaliyete geçmesiyle yine kadınlara yönelik aşçılık, pastacılık ve çikolata üretimi konularında eğitim verilerek, iş dünyasına nitelikli personel istihdamı sağlanacak.

BAŞKAN BABAOĞLU: ÇALIŞAN, ÜRETEN VE GELİŞEN HENDEK

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, BEL-İŞ Merkezi ile İŞKUR sistemi üzerinden vatandaş ve işveren arasında köprü olurken, nitelikli personel konusunu da es geçmediklerini kaydetti.  İnşası tamamlanan ve içerisinde Nitelikli İstihdam Merkezi’nin de bulunduğu kompleksi açmaya hazırlandıklarını hatırlatan Babaoğlu şunları söyledi:

Nitelikli İstihdam Merkezi’mizde eğitimi verilecek ilk iş kollarından biri olan tekstilde ilk kursiyerler, kurslarını başarıyla tamamlayıp, sertifikalarını almış durumda. Şuan Hendek Halk Eğitim Merkezi’nde devam ediyorlar ve anlaşması yapılan bir firmanın giyim ürünlerini diktiler. Bundan büyük bir mutluluk duydum. İstihdam Merkezimiz tam faal olduğunda aşçılık, pastacılık ve çikolata üretimi eğitimleriyle iş gücüne ve istihdama nitelikli personel kazandırmış olacağız. Hendek, her alanda çalışıyor, üretiyor ve gelişiyor. Cumhur İttifakı Hendek Belediye Başkan Adayı olarak söz veriyorum; daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz.

 

 

AdminAdmin